Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.

Pretiravanje s kofeinom poveča nevarnost za osteoporozo

Prepogosto uživanje večjih odmerkov kofeina lahko privede do številnih težav, povezanih z zdravjem.

Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.
Ekologija & okoljeNenavadna vremenska poročila z obeh polov

Nenavadna vremenska poročila z obeh polov

MORDA VAS ZANIMA

Indikatorji še naprej kažejo neprijetne in nepričakovane trende, ki nakazujejo da lahko vsekakor pričakujemo spremembe na Zemlji.

- Oglas -

Južni pol je letos doživel najtoplejše leto od leta 1950, ko so začeli nadzorovati določene spremenljivke. Severni pol pa je doživel nepričakovani dež v aprilu.

David Phillips, klimatolog pri skupine Enviroment Canada, je izjavi, da je njegova služba dokaj čudne narave, saj se ukvarja z divjimi in nenavadnimi vremenskimi pojavi. Vseeno pa ga je presenetil dež sredi aprila na severnem polu, saj so plohe za to območne značilne šele julija ali avgusta.

Phillips je prav tako izjavil, da več kot 50-letna zgodovina nadzorovanja vremena na polih Zemlje še ni nikoli doživela dežja aprila. Ta nenavadni pojav je zato morda indikator prihodnjih sprememb, ki se bodo zgodile na arktičnih polih zaradi vedno toplejših temperatur.

Po podatkih bi naj tako bilo lansko leto najtoplejše leto, ki ga je Zemlja doživela v našem času.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×