0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaMazilo proti aknam in za pomoč pri drugih težavah s kožo

Mazilo proti aknam in za pomoč pri drugih težavah s kožo

MORDA VAS ZANIMA

Težave s kožo so zelo pogoste. Na razvoj tovrstnih težav vplivajo različni dejavniki, od genetike do alergij, okužb, okoljskih vplivov, kroničnih bolezni in neustrezne prehrane. Zaradi težav s kožo pogosto trpi samozavest. Številni ljudje se tako v stiski odločijo za uporabo zelo agresivnih izdelkov, ki težave nemalokrat še poslabšajo, pri tem pa lahko zapravijo ogromno denarja.

- Oglas -

Preden začnete razmišljati o malce bolj drastičnih pristopih, je vsekakor smiselno preizkusiti naravne metode. V nadaljevanju vam predstavljamo različico mazila, ki ga amiši v Združenih državah Amerike uporabljajo že več stoletij. Gre za mazilo, ki poskrbi za razstrupljanje oziroma za globinsko čiščenje kože. Tako je lahko posebno koristno za osebe, ki se spopadajo z aknami. Pomaga pa lahko tudi pri drugih težavah s kožo. Mazilo lahko pomiri razdraženo, srbečo kožo, zato je lahko koristno tudi za lajšanje težave z ekcemi in celo z luskavico. Obenem pa lahko pomaga pri pikih žuželk in pri težavah z vraščenimi nohti.

Sestavine in navodila za izdelavo

Za izdelavo mazila potrebujete:

 • 120 gramov kokosovega olja,
 • 100 mililitrov ricinusovega olja,
 • 10 kapljic eteričnega olja ognjiča,
 • 1,5 žlice aktiviranega oglja in
 • 1,5 žlice betonitne gline.

Kokosovo olje raztopite nad paro. Pazite, da boste pri tem uporabljali ognjevarno posodico. Olje nato prelijte v večji steklen kozarec. Ko se malce ohladi (vendar ne strdi!), dodajte ricinusovo olje, aktivirano oglje in betonitno glino. Dobro premešajte in dodajte še eterično olje ognjiča. Kozarec zaprite s pokrovčkom, ki ga tesno privijte. Mazilo nato shranjujte v temnem, hladnem prostoru, kjer ne bo neposredno izpostavljen sončni svetlobi.

- Oglas -

Ko boste želeli mazilo uporabiti, vzemite manjšo količino in jo nanesite na izbrano območje. Počakajte nekaj minut (za optimalne učinke pa najmanj pol ure), nato pa mazilo odstranite s pomočjo mlačne vode.

Koristi uporabljenih sestavin

Eterično olje ognjiča spodbuja celjenje kože. Pohvali se lahko s protibakterijskim in protivnetnim delovanjem, kar je koristno tako v boju z aknami kot za preprečevanje okužb. Ognjič pa obenem prispeva k vlaženju kože.

Aktivirano oglje je odlično za naravno prečiščevanje kože. Pomaga pri odstranjevanju strupenih snovi in nečistoč.

Ricinusovo olje poskrbi za pomiritev razdražene, vnete kože. Olje kožo obenem izdatno navlaži, ne da bi to povzročilo mašenje por (ricinusovo olje spada med nekomedogena olja).

Kokosovo olje se lahko pohvali s protibakterijskim delovanjem. Olje torej zmanjšuje nevarnost za razdraženo kožo. Obenem pa poskrbi za pomiritev pordele, razdražene kože.

- Oglas -

Podobno kot aktivirano oglje lahko tudi betonitna glina pomaga pri odstranjevanju najrazličnejših nečistoč, pa tudi pri odstranjevanju presežka maščob (akne so nemalokrat tesno povezane s čezmernim delovanjem žlez lojnic, kar privede do zamašitve por). S pomočjo te sestavine lahko zmanjšate nevarnost za zamašene pore oziroma poskrbite za odmašitev zamašenih por. Betonitna glina pa obenem poskrbi za manj mastno kožo.

Osnovni napotki za lepšo kožo

 • Popijte dovolj vode. Hidracija je ključna za zdravo, dobro navlaženo kožo.
 • Jejte veliko zelenjave, sadja in polnozrnatih živil. Izogibajte se močno predelanim živilom in sladkorju.
 • Uporabljajte kozmetiko, izdelano iz nežnih, naravnih sestavin, ki ne dražijo kože (aloe vera, eterično olje čajevca, oves, olivno olje itn.).
 • Pri uporabi negovalne kozmetike za obraz bodite zmerni. Pretiravanje lahko povzroči draženje in preobremenjenost kože. Uporabljajte samo tiste izdelke, ki so resnično nujni.
 • Skrbite za reden piling kože. Piling je zelo koristen za odstranjevanje odmrlih kožnih celic, ki lahko povzročijo zamašitev por. Za piling lahko uporabite naravne sestavine, na primer sladkor ali kavne usedline.
 • Svoji koži občasno privoščite naravno masko. Uporabite lahko sestavine, kot so ovseni kosmiči, avokado in banane.
 • Poskrbite za zaščito kože pred škodljivimi ultravijoličnimi žarki – in to vseh letnih časih.
 • Privoščite si dovolj spanja, saj je kakovosten spanec nujen za regeneracijo kože.
 • Vzemite si čas za sprostitev. Stres lahko namreč močno poslabša stanje kože in prispeva k težavam, kot so ekcemi in luskavica.

Preverite tudi: Protimikrobno mazilo z zelišči, aktiviranim ogljem in glino

.

NAJNOVEJŠE