0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

ŽivaliIzpod ruševin v Turčiji po 28 dneh rešili psičko z mladički

Izpod ruševin v Turčiji po 28 dneh rešili psičko z mladički

MORDA VAS ZANIMA

Lastnik Sile, dve leti in pol stare psičke pasme doberman, je bil presenečen, ko so izpod ruševin potegnili ne enega, ampak kar štiri pse. Psičko in tri novorojene mladiče so rešili izpod ruševin mesec dni po uničujočem potresu v Turčiji.

- Oglas -

Lastnik psičke Kadir Keyifli se je kar nekaj časa trudil in iskal pomoč lokalne reševalne ekipe, da bi njegovo psičko potegnili izpod ruševin, vendar nihče ni mogel priti dovolj blizu, saj je bila ujeta izven dosega v kleti stavbe.

Meyako, regionalna ekipa za reševanje živali, mu je v ponedeljek le priskočila na pomoč. Po več urah dela jim je uspelo priti do kleti, kjer je bila Sila zaklenjena. Čakalo jih je prijetno presenečenje, saj ni le preživela skoraj mesec dni, ampak je skotila tudi tri mladiče, ki so prav tako vsi preživeli.

Reševalci so se prebili skozi ozko odprtino v ruševinah, nato pa preluknjali vrata, da so se prebili do kletne sobe, ki je bila videti le malo poškodovana.

- Oglas -

Lastnik pravi, da je Sila preživela in skotila zahvaljujoč veliki vreči pasje hrane, ki je ostala v kleti.

Silo in njene mladiče so odpeljali na zdravljenje v bližnje mesto Adana. Reševalci so opazili, da je bila psička videti nekoliko šibka, a je hodila brez pomoči.

.

NAJNOVEJŠE