Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.

Luskavica – kožna težava, ki jo lahko precej omilimo

Luskavica je ena tistih bolezni, ki niso nalezljive in ne ogrožajo življenja, vsekakor pa bolnike zelo prizadenejo.

S katerimi rastlinami si lahko pomagamo pri težavah s srcem?

Tokrat bomo govorili o rastlinah, ki ugodno delujejo na zdravje srca in krvožilnega sistema.

To je največja slabost vašega astrološkega znamenja …

Preverite, katera je največja slabost astrološkega znamenja, v katerem ste rojeni, in kako jo lahko premagate.

Bolečine v sklepih: 13 nasvetov za ublažitev težav

Bolečine v sklepih postajajo vse bolj razširjene. V določenih primerih so to zgolj začasne bolečine, vendar pa gre pogosto tudi za tipičen znak resnejših bolezni.

Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.
Ekologija & okoljeManjše turbine na strehah lahko napajajo ruralno Indijo

Manjše turbine na strehah lahko napajajo ruralno Indijo

MORDA VAS ZANIMA

Ko pomislimo na energijo, ki nam jo ponuja veter, po navadi pomislimo na tiste ogromne veternice, vendar pa so za države v razvoju primerne tudi manjše.
Več tisoč vasi po Indiji ni povezanih z električno napeljavo. V teh ruralnih območjih bi lahko že ena manjša veternica ustvarila dovolj energije, da bi ta pokrila osnovne potrebe gospodinjstva (na primer hlajenje in osvetljava). Lokalizirana oziroma porazdeljena energija, ki jo ustvarja veter pa bi lahko celo nadomestila električno napeljavo, ki je drugače dokaj draga, saj po navadi pride z oddaljenih krajev.
Prav takšno vrsto veternic, ki je primerna za posamezen dom pa je začelo razvijati indijsko podjetje Tata Group. Skupina tako načrtuje, da bo lahko na takšen način pripeljala elektriko tudi v oddaljene vasi, ki pa trenutno nimajo elektrike.

- Oglas -

V kratkem bodo tako začeli testirati 2kW veternico, ki se jo da namestiti na streho, napajala pa bo razsvetljavo in druge naprave, ki se uporabljajo v gospodinjstvu.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×