Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.

Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.
Ekologija & okoljeManjše turbine na strehah lahko napajajo ruralno Indijo

Manjše turbine na strehah lahko napajajo ruralno Indijo

MORDA VAS ZANIMA

Ko pomislimo na energijo, ki nam jo ponuja veter, po navadi pomislimo na tiste ogromne veternice, vendar pa so za države v razvoju primerne tudi manjše.
Več tisoč vasi po Indiji ni povezanih z električno napeljavo. V teh ruralnih območjih bi lahko že ena manjša veternica ustvarila dovolj energije, da bi ta pokrila osnovne potrebe gospodinjstva (na primer hlajenje in osvetljava). Lokalizirana oziroma porazdeljena energija, ki jo ustvarja veter pa bi lahko celo nadomestila električno napeljavo, ki je drugače dokaj draga, saj po navadi pride z oddaljenih krajev.
Prav takšno vrsto veternic, ki je primerna za posamezen dom pa je začelo razvijati indijsko podjetje Tata Group. Skupina tako načrtuje, da bo lahko na takšen način pripeljala elektriko tudi v oddaljene vasi, ki pa trenutno nimajo elektrike.

- Oglas -

V kratkem bodo tako začeli testirati 2kW veternico, ki se jo da namestiti na streho, napajala pa bo razsvetljavo in druge naprave, ki se uporabljajo v gospodinjstvu.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×