0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Ekologija & OkoljeČesa ni pametno nositi na plažo

Česa ni pametno nositi na plažo

MORDA VAS ZANIMA

Počitnice so tu, kar pomeni, da bo verjetno veliko družin obiskalo morje in plaže. Tu pa je nekaj napotkov, česa se ne najbolje izogibati.

- Oglas -

Plastična embalaža

Več kot tri milijone kilogramov plastičnih ostankov so po svetu preteklo leto pobrali prostovoljci s plaž. Plastične vrečke in ostala odvečna plastika sodijo med najpogostejše smeti, ki jih najdemo na plaži. Kar pa je še slabše pa je to, da ta plastika pobije ogromno morskih živali vsako leto. Namesto tega raje prinesite s sabo vrečke, steklenice, posodo, … za večkratno uporabo.

Steklenice

Steklo se razbije in kaj kmalu se lahko kdo na razbitem steklu poškoduje. Glede na to, da ljudje po plažah hodijo bosi, je dobro da na take stvari še posebej pazimo.

- Oglas -

Ljubljenčki

Velikokrat se zna zgoditi, da opazimo kje napis, da so hišni ljubljenčki na določeno plažo prepovedani. Če pa jih že peljete s sabo na plažo, potem za njimi tudi počistite.

Plenice

Navadne plenice raje pustite doma. Namesto njih raje uporabite takšne, ki so primerne za v vodo. Vendar pa se tudi teh na koncu primerno znebite.

.

NAJNOVEJŠE