Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.
Ekologija & okoljeČesa ni pametno nositi na plažo

Česa ni pametno nositi na plažo

MORDA VAS ZANIMA

Počitnice so tu, kar pomeni, da bo verjetno veliko družin obiskalo morje in plaže. Tu pa je nekaj napotkov, česa se ne najbolje izogibati.

- Oglas -

Plastična embalaža

Več kot tri milijone kilogramov plastičnih ostankov so po svetu preteklo leto pobrali prostovoljci s plaž. Plastične vrečke in ostala odvečna plastika sodijo med najpogostejše smeti, ki jih najdemo na plaži. Kar pa je še slabše pa je to, da ta plastika pobije ogromno morskih živali vsako leto. Namesto tega raje prinesite s sabo vrečke, steklenice, posodo, … za večkratno uporabo.

Steklenice

Steklo se razbije in kaj kmalu se lahko kdo na razbitem steklu poškoduje. Glede na to, da ljudje po plažah hodijo bosi, je dobro da na take stvari še posebej pazimo.

Ljubljenčki

Velikokrat se zna zgoditi, da opazimo kje napis, da so hišni ljubljenčki na določeno plažo prepovedani. Če pa jih že peljete s sabo na plažo, potem za njimi tudi počistite.

Plenice

- Oglas -

Navadne plenice raje pustite doma. Namesto njih raje uporabite takšne, ki so primerne za v vodo. Vendar pa se tudi teh na koncu primerno znebite.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×