Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.
Zdravje & prehranaLimete delujejo bolje od nikotinskih obližev in žvečilk

Limete delujejo bolje od nikotinskih obližev in žvečilk

MORDA VAS ZANIMA

Čeprav obstaja veliko utemeljenih razlogov, zakaj prenehati kaditi, se te navade ne otresemo zlahka, saj je za to potrebne kar veliko motivacije in samodiscipline. Navada, ki je toliko let lahko bila spremljevalka jutranjih kav, dolgčasa in razmišljanja je res železna srajca. Ampak imamo rešitev za vas, naj bo srajca še tako železna, lahko se je osvobodite.

- Oglas -

Dobra novica za vse so ravno nedavne študije, ki kažejo, da proti kajenju obstaja tudi povsem naravna stvar, ki vam bo pomagala opustiti kajenje in vreči škatlico cigaret tja, kamor spada: v smeti. Limeta naj bi vam na povsem naraven način pomagala opustiti to slabo navado.

Limeta

Uporabite limeto proti kajenju

Ali res deluje? Študija objavljena v Journal of Medical Association of Thailand je primerjala uporabo in učinkovitost limete in žvečilk. Raziskovalci so odkrili, da so limete dosegle skoraj enako stopnjo uspeha. Na začetku so delovale počasneje, po 12 tednih pa dosegle učinkovitost protinikotinskih žvečilk. Gre za neverjeten rezultat in rešitev, ki je ugodna in enostavna ter morda celo boljša od žvečilk, ki še vseeno vsebujejo nekaj nikotina.

Kako lahko uporabim limeto?

Limeto uporabljate na povsem isti način kot limono. Zelo dobro se poda s svežo meto, ledom in vodo ter je hkrati še prijetna osvežitev v poletnih dneh. Če se odločite opustiti kajenje, tekom celega dneva pijte vodo z dodatkom sveže limete in želja po kajenju bo manjša.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×