Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.

Na vidiku nova pomoč za osebe z endometriozo

Endometrioza je bolezenska motnja, za katero je značilno pojavljanje tkiva, katerega lastnosti so zelo podobne maternični sluznici, zunaj maternice.

Ne dopustite, da vas zamera razžre od znotraj

Zamera je lahko povezana z zelo konkretnimi dogodki – na primer z izdajo ali ponižanjem.

Govorjenje med spanjem: kaj je krivo za ta pojav?

Govorjenje med spanjem se zdi na prvi pogled predvsem komično. Osebe, za katere se izve, da ponoči rade »poklepetajo same s sabo«.

Psi v povprečju razumejo kar približno 90 človeških besed in fraz

Psi v povprečju razumejo približno 90 človeških besed in fraz.

Popolna nedelja za dober začetek naslednjega tedna

Nedelja je sicer za mnoge ljudi dela prost dan, vendar so osebe, ki nedeljo dojemajo kot svoj najljubši dan v tednu, precej redke.
Zdravje & prehranaLimete delujejo bolje od nikotinskih obližev in žvečilk

Limete delujejo bolje od nikotinskih obližev in žvečilk

MORDA VAS ZANIMA

Čeprav obstaja veliko utemeljenih razlogov, zakaj prenehati kaditi, se te navade ne otresemo zlahka, saj je za to potrebne kar veliko motivacije in samodiscipline. Navada, ki je toliko let lahko bila spremljevalka jutranjih kav, dolgčasa in razmišljanja je res železna srajca. Ampak imamo rešitev za vas, naj bo srajca še tako železna, lahko se je osvobodite.

- Oglas -

Dobra novica za vse so ravno nedavne študije, ki kažejo, da proti kajenju obstaja tudi povsem naravna stvar, ki vam bo pomagala opustiti kajenje in vreči škatlico cigaret tja, kamor spada: v smeti. Limeta naj bi vam na povsem naraven način pomagala opustiti to slabo navado.

Limeta

Uporabite limeto proti kajenju

Ali res deluje? Študija objavljena v Journal of Medical Association of Thailand je primerjala uporabo in učinkovitost limete in žvečilk. Raziskovalci so odkrili, da so limete dosegle skoraj enako stopnjo uspeha. Na začetku so delovale počasneje, po 12 tednih pa dosegle učinkovitost protinikotinskih žvečilk. Gre za neverjeten rezultat in rešitev, ki je ugodna in enostavna ter morda celo boljša od žvečilk, ki še vseeno vsebujejo nekaj nikotina.

Kako lahko uporabim limeto?

Limeto uporabljate na povsem isti način kot limono. Zelo dobro se poda s svežo meto, ledom in vodo ter je hkrati še prijetna osvežitev v poletnih dneh. Če se odločite opustiti kajenje, tekom celega dneva pijte vodo z dodatkom sveže limete in želja po kajenju bo manjša.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×