0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaIzdelajte si svoj repelent proti komarjem

Izdelajte si svoj repelent proti komarjem

MORDA VAS ZANIMA

V vročih poletnih nočeh ni lepšega kot posedanje pred vrati, ob hladni pijači, na terasi, piknikih in še kje. Vendar hladen zrak ob večerih ne spravi na plano le razgretih teles, temveč tudi najrazličnejše žuželke, še posebej nadležne komarje, ki nam tako radi pijejo kri. Čeprav se je pred komarji najbolje zaščiti tako, da smo oblečeni in jim ne ponujamo razgretih nog in rok, je to seveda težje izvedljivo.

- Oglas -

Komar

Proti komarjem obstaja veliko pripravkov, ampak mnogs vsebujejo škodljive sestavine, ki za nežno kožo niso najprimernejši, pa še skoraj nikoli nimajo prijetnega vonja. Najpogostejša sestavina v repelentih proti komarjem je DEET, ki jo je ameriška vojska odkrila med 2. svetovno vojno, ko je svoje vojake želela zaščititi pred malarijo in od takrat naprej gre za eno najpogostejših aktivnih sestavin v repelentih. Sestavina DEEP lahko draži kožo, je kancerogena in nevrotoksična, zato je skrajni čas, da si izdelate svoj repelent proti komarjem.

V poletni številki revije Bodi eko (julij-avgust 2016) si preberite, kako narediti svoj repelent oz. sredstvo proti komarjem.

.

NAJNOVEJŠE