Najboljša leta? Med 30. in 34. letom starosti!

Mnenja o tem, katera so najboljša leta človekovega življenja, so seveda zelo subjektivna.

Ali lažnim novicam nasedajo samo starejši ljudje?

Prepričanje, da lažnim novicam nasedajo predvsem starejši ljudje, je zelo razširjeno. Ali gre pri tem za upravičeno stališče ali zgolj za predsodek?

Aktivno poslušanje – osnova uspešne komunikacije

Čeprav se vam morda zdi, da poslušate sogovornika, so standardi za aktivno poslušanje, ki je osnova uspešne komunikacije, precej visoki.

Ščetkanje zob pred zajtrkom ali po zajtrku?

Kdaj si običajno lotite ščetkanja zob – neposredno po tem, ko se zbudite, torej še pred zajtrkom, ali šele po prvem obroku?

Sam svoj terapevt: 3 vprašanja, ki si jih morate zastaviti vsak dan

Terapija v lastni režiji ima lahko kljub temu ogromno koristi. Omogoča vam nadzor nad čustvi in počutjem.

Protibolečinska sredstva lahko, paradoksno, prispevajo h kroničnim bolečinam

Znano je, da je lahko pogosta uporaba protibolečinskih sredstev problematična. Zdaj pa so raziskovalci odkrili, da ima lahko celo paradoksen učinek.

Onesnaženost okolja kriva že za najmanj 9 milijonov smrti letno

Raziskovalci so ugotovili, da je bila onesnaženost okolja leta 2019 kriva za najmanj 9 milijonov prezgodnjih smrti.

Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.
Lepota & kozmetikaIzdelajte si svoj repelent proti komarjem

Izdelajte si svoj repelent proti komarjem

MORDA VAS ZANIMA

V vročih poletnih nočeh ni lepšega kot posedanje pred vrati, ob hladni pijači, na terasi, piknikih in še kje. Vendar hladen zrak ob večerih ne spravi na plano le razgretih teles, temveč tudi najrazličnejše žuželke, še posebej nadležne komarje, ki nam tako radi pijejo kri. Čeprav se je pred komarji najbolje zaščiti tako, da smo oblečeni in jim ne ponujamo razgretih nog in rok, je to seveda težje izvedljivo.

- Oglas -

Komar

Proti komarjem obstaja veliko pripravkov, ampak mnogs vsebujejo škodljive sestavine, ki za nežno kožo niso najprimernejši, pa še skoraj nikoli nimajo prijetnega vonja. Najpogostejša sestavina v repelentih proti komarjem je DEET, ki jo je ameriška vojska odkrila med 2. svetovno vojno, ko je svoje vojake želela zaščititi pred malarijo in od takrat naprej gre za eno najpogostejših aktivnih sestavin v repelentih. Sestavina DEEP lahko draži kožo, je kancerogena in nevrotoksična, zato je skrajni čas, da si izdelate svoj repelent proti komarjem.

V poletni številki revije Bodi eko (julij-avgust 2016) si preberite, kako narediti svoj repelent oz. sredstvo proti komarjem.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×