fbpx
Domov Ekologija & okolje Letalo na sončni pogon uspešno prestalo test

Letalo na sončni pogon uspešno prestalo test

O Solar Impulse, letalo, ki ga poganja sončna energija smo že pisali. Sedaj pa je letalo končno opravilo obljubljeni 24-urni let.
To je bil odločilen korak za vsa letala, ki jih bo v prihodnjosti poganjala sončna energija. Solar Impulse pa bo poletel še korak dalje.

Solarno letalo podjetja Zephyr ne le, da premaguje rekorde glede solarnega pogona letal, ampak podira rekorde tudi pri letalih, s katerimi ne opravlja pilot. Letalo je za enkrat že preživelo sedem dni v zraku, kar je dvakrat več od ostalih zabeleženih letov brez pilota, sedaj pa načrtujejo že nov, 14-dnevni polet.

Solar Impulse sodi med super lahka letala narejena iz karbonskih vlaken, saj tehta le 50 kg. Njegov razpon kril meri kar 22 metrov in pol. Krila so prekrita z tankimi sončnimi celicami, ki polnijo baterijo iz litija in žvepla, ki nato poganja motor letala.

- Oglas -

Najnovejše

- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×