Prepiri med partnerjema so lahko koristni

Prepiri so lahko koristni za okrepitev vezi med partnerjema – če seveda niso povezani z nespoštljivostjo in nasilnim obnašanjem.

Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.

Narava lahko poskrbi za bistveno manj zastrašujoče bolnišnice

Profesorica krajinske arhitekture se je posvetila vprašanju, kako narediti bolnišnice bolj prijazne za obiskovalce.
Ekologija & okoljeLetalo na sončni pogon uspešno prestalo test

Letalo na sončni pogon uspešno prestalo test

MORDA VAS ZANIMA

O Solar Impulse, letalo, ki ga poganja sončna energija smo že pisali. Sedaj pa je letalo končno opravilo obljubljeni 24-urni let.
To je bil odločilen korak za vsa letala, ki jih bo v prihodnjosti poganjala sončna energija. Solar Impulse pa bo poletel še korak dalje.

- Oglas -

Solarno letalo podjetja Zephyr ne le, da premaguje rekorde glede solarnega pogona letal, ampak podira rekorde tudi pri letalih, s katerimi ne opravlja pilot. Letalo je za enkrat že preživelo sedem dni v zraku, kar je dvakrat več od ostalih zabeleženih letov brez pilota, sedaj pa načrtujejo že nov, 14-dnevni polet.

Solar Impulse sodi med super lahka letala narejena iz karbonskih vlaken, saj tehta le 50 kg. Njegov razpon kril meri kar 22 metrov in pol. Krila so prekrita z tankimi sončnimi celicami, ki polnijo baterijo iz litija in žvepla, ki nato poganja motor letala.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×