Ekologija & okoljeEko tek - za promocijo kulturne in naravne dediščine Alp

Eko tek – za promocijo kulturne in naravne dediščine Alp

MORDA VAS ZANIMA

Športno turistično društvo Olimpik bo v nedeljo, 8. avgusta 2010, v Mojstrani, v sklopu Dneva Alpske konvencije na zagotovo eni najlepših tekaških tras v Sloveniji, ob obrobju treh alpskih dolin Krma, Vrata in Kot, pripravil netekmovalni tek na 10 kilometrov, za družine in ljubitelje pohodništva pa bo organiziran pohod po poteh Triglavskih narodnih pravljic. Poleg teka in pohoda vas organizatorji vabimo k obisku Pocarjeve domačije, kulturnega spomenika državnega pomena, ki bo na Dan Alpske konvencije na ogled brezplačno. Na etnološki delavnici boste lahko pekli kvašene flancate, na naravoslovni delavnici, ki jo bo organiziral Triglavski narodni park (TNP), pa spoznali živalstvo in rastlinstvo, ki prebiva v TNP.

pohod po poteh Triglavskih narodnih pravljic
Pohod po poteh Triglavskih narodnih pravljic
- Oglas -

Brezplačno bo na ogled tudi Slovenski planinski muzej, ki se bo slovesno odprl dan prej. Nastopila bo lokalna folklorna skupina (KUD Jaka Rabič), lahko se boste sprehodili po eko tržnici in še marsikaj zanimivega se bo dogajalo, s čimer boste dobili vpogled v bogato dediščino Alp in ljudi, ki živijo v tem prostoru. Tudi spremljevalni glasbeni program ne bo manjkal, saj bo nastopila etno skupina The Poušters.

Vsi tekači in pohodniki imate v ceno prijavnine vključeno tudi Velikanovo malico (enolončnico z velikanovo žemljo in domačo pijačo). Na stojnici hiše Pr’ Katr pa boste lahko kupili še ostale domače dobrote, s katerimi se boste seznanili s kulinaričnimi specialitetami izpod Julijskih Alp.

Za tek in pohod po poteh Triglavskih narodnih pravljic vam priporočamo prijavo v predprijavi prek spletne strani www.olimpik.si/ekotek. Prijaviti se bo mogoče tudi na dan dogodka na osrednjem prireditvenem prostoru pri Slovenskem planinskem muzeju v Mojstrani. Za ostale aktivnosti (delavnice, ogledi ipd.) predhodna prijava ni potrebna.

Pocarjeva domačija
Pocarjeva domačija

Da bi občutljivo alpsko okolje čim bolj obvarovali pred prometno gnečo in delovali čim bolj v skladu trajnostnega razvoja, vam priporočamo, da se do Jesenic pripeljete z javnim potniškim prometom, saj bo od tam pa do Mojstrane organiziran brezplačni avtobusni prevoz. Prav tako bo mogoče brezplačno parkirati na parkirišču Fiprom pri železniški postaji na Jesenicah, kjer je na voljo preko 100 parkirnih prostorov.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×