Pozno pomladanske ulice preveva prijeten vonj španskega bezga. Njegova aroma je naravnost čudovita! Ste že kdaj pomislili, da bi jo uporabili za pripravo ledenega čaja? Za vas smo pripravili recept s katerim lahko ustvarite osvežilno poletno pijačo, ki ne bo prijala le vašim nosnicam marveč tudi brbončicam.

Čaj iz španskega bezga

Potrebujete:

  • 2-3 skodelice cvetov španskega bezga (brez kakršnegakoli zelenja),
  • 1 limono,
  • 1-2 čajni žlički javorjevega sirupa,
  • 3-4 skodelice vrele vode.

Priprava:

Cvetove čez noč pustimo namočene v vreli vodi, ki mora zavzemati ¾ posode v kateri so cvetovi namočeni. Naslednji dan tekočino precedimo in tako odstranimo cvetove. Če je jantarno obarvana tekočina morda pregrenka jo razredčimo še z malo vode. Dobljeno tekočino prelijemo v steklen vrč ter ji dodamo javorjev sirup (½ čajne žličke na kozarec) ter limonin sok (½ čajne žličke na kozarec). Tekočino premešamo in ohlajeno postrežemo. Za dekoracijo lahko uporabite tudi očiščen cel snop cvetov, ki ga postavite v servirni kozarec.