Osvežilni poletni ledeni čaj iz španskega bezga

    Pozno pomladanske ulice preveva prijeten vonj španskega bezga. Njegova aroma je naravnost čudovita! Ste že kdaj pomislili, da bi jo uporabili za pripravo ledenega čaja? Za vas smo pripravili recept s katerim lahko ustvarite osvežilno poletno pijačo, ki ne bo prijala le vašim nosnicam marveč tudi brbončicam.

    Čaj iz španskega bezga

    Potrebujete:

    • 2-3 skodelice cvetov španskega bezga (brez kakršnegakoli zelenja),
    • 1 limono,
    • 1-2 čajni žlički javorjevega sirupa,
    • 3-4 skodelice vrele vode.

    Priprava:

    Cvetove čez noč pustimo namočene v vreli vodi, ki mora zavzemati ¾ posode v kateri so cvetovi namočeni. Naslednji dan tekočino precedimo in tako odstranimo cvetove. Če je jantarno obarvana tekočina morda pregrenka jo razredčimo še z malo vode. Dobljeno tekočino prelijemo v steklen vrč ter ji dodamo javorjev sirup (½ čajne žličke na kozarec) ter limonin sok (½ čajne žličke na kozarec). Tekočino premešamo in ohlajeno postrežemo. Za dekoracijo lahko uporabite tudi očiščen cel snop cvetov, ki ga postavite v servirni kozarec.

    Povejte svoje mnenje - kometirajte