Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaOsvežilni poletni ledeni čaj iz španskega bezga

Osvežilni poletni ledeni čaj iz španskega bezga

MORDA VAS ZANIMA

Pozno pomladanske ulice preveva prijeten vonj španskega bezga. Njegova aroma je naravnost čudovita! Ste že kdaj pomislili, da bi jo uporabili za pripravo ledenega čaja? Za vas smo pripravili recept s katerim lahko ustvarite osvežilno poletno pijačo, ki ne bo prijala le vašim nosnicam marveč tudi brbončicam.

- Oglas -

Čaj iz španskega bezga

Potrebujete:

  • 2-3 skodelice cvetov španskega bezga (brez kakršnegakoli zelenja),
  • 1 limono,
  • 1-2 čajni žlički javorjevega sirupa,
  • 3-4 skodelice vrele vode.

Priprava:

Cvetove čez noč pustimo namočene v vreli vodi, ki mora zavzemati ¾ posode v kateri so cvetovi namočeni. Naslednji dan tekočino precedimo in tako odstranimo cvetove. Če je jantarno obarvana tekočina morda pregrenka jo razredčimo še z malo vode. Dobljeno tekočino prelijemo v steklen vrč ter ji dodamo javorjev sirup (½ čajne žličke na kozarec) ter limonin sok (½ čajne žličke na kozarec). Tekočino premešamo in ohlajeno postrežemo. Za dekoracijo lahko uporabite tudi očiščen cel snop cvetov, ki ga postavite v servirni kozarec.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×