Korenje je zelenjava, ki nosi v sebi ogromno koristnih snovi, kot so vitamini, minerali in vlaknine, ob tem pa vsebuje zelo malo kalorij. Korenček vam bo pomagal pri prebavi, detoksu, vzdržuje lepo kožo, ščiti srce in ožilje.
Pečeno korenje s sirom
Korenček narežite na kolobarčke in jih popecite na štirih žlicah olivnega olja, v katerega lahko dodate malo šalotke. Med peko korenja dodajte tudi sol in sveži žajbelj. Kasneje v pekač razporedite popečene korenčke. Na njih dajte nekaj rezin sira, najbolje mozzarelle, in pecite deset minut na dvesto stopinj.
Rožmarinov korenček
Korenje očistite zelo natančno, nato ga operite in narežite na kolobarje, široke okoli pol centimetra. Položimo jih v ponev in vanjo nalijemo le toliko vode, da prekrije korenčke. Dodamo nekaj kapljic olivnega olja in ščep soli. Ko korenje po približno 20 minutah popolnoma absorbira »juho«, dodamo veliko rožmarina, sveže mlet poper in grobo premešamo. Tako bomo dobili malce bolj povezano zmes, in ne trdo ločenih koščkov korenja.
Žametna korenčkova juha
Korenje, zeleno, čebulo, jabolka in česen operemo in olupimo. Vse sestavine damo v posodo, v katero smo kanili nekaj olivnega olja. Pečemo približno pet minut. V vmesnem času pripravimo kremo za juho. To naredimo tako, da prepražimo drugo čebulo in dodamo dve žlici moke. Prelijemo z vročo vodo, v katero dodamo mediteranske začimbe. Dodamo zelenjavo iz prve posode in kuhamo dodatnih dvajset minut. Ko nehamo kuhati, dodamo malo smetane, popra in timijana. Vse skupaj zmešamo z mešalnikom, pustimo pa nekaj celih kosov jabolk, da bo juhica videti lepše.