Prepiri med partnerjema so lahko koristni

Prepiri so lahko koristni za okrepitev vezi med partnerjema – če seveda niso povezani z nespoštljivostjo in nasilnim obnašanjem.

Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.

Narava lahko poskrbi za bistveno manj zastrašujoče bolnišnice

Profesorica krajinske arhitekture se je posvetila vprašanju, kako narediti bolnišnice bolj prijazne za obiskovalce.
Zdravje & prehranaKorenje: recepti, ki bodo poskrbeli za vaše zdravje

Korenje: recepti, ki bodo poskrbeli za vaše zdravje

MORDA VAS ZANIMA

Korenje je zelenjava, ki nosi v sebi ogromno koristnih snovi, kot so vitamini, minerali in vlaknine, ob tem pa vsebuje zelo malo kalorij. Korenček vam bo pomagal pri prebavi, detoksu, vzdržuje lepo kožo, ščiti srce in ožilje.

- Oglas -

Korenčkova juha

Pečeno korenje s sirom

Korenček narežite na kolobarčke in jih popecite na štirih žlicah olivnega olja, v katerega lahko dodate malo šalotke. Med peko korenja dodajte tudi sol in sveži žajbelj. Kasneje v pekač razporedite popečene korenčke. Na njih dajte nekaj rezin sira, najbolje mozzarelle, in pecite deset minut na dvesto stopinj.

Rožmarinov korenček

Korenje očistite zelo natančno, nato ga operite in narežite na kolobarje, široke okoli pol centimetra. Položimo jih v ponev in vanjo nalijemo le toliko vode, da prekrije korenčke. Dodamo nekaj kapljic olivnega olja in ščep soli. Ko korenje po približno 20 minutah popolnoma absorbira »juho«, dodamo veliko rožmarina, sveže mlet poper in grobo premešamo. Tako bomo dobili malce bolj povezano zmes, in ne trdo ločenih koščkov korenja.

Žametna korenčkova juha

Korenje, zeleno, čebulo, jabolka in česen operemo in olupimo. Vse sestavine damo v posodo, v katero smo kanili nekaj olivnega olja. Pečemo približno pet minut. V vmesnem času pripravimo kremo za juho. To naredimo tako, da prepražimo drugo čebulo in dodamo dve žlici moke. Prelijemo z vročo vodo, v katero dodamo mediteranske začimbe. Dodamo zelenjavo iz prve posode in kuhamo dodatnih dvajset minut. Ko nehamo kuhati, dodamo malo smetane, popra in timijana. Vse skupaj zmešamo z mešalnikom, pustimo pa nekaj celih kosov jabolk, da bo juhica videti lepše.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×