- Oglas -
ฤe ste ljubitelj eksotiฤnih okusov, vas bo kokosova kvinoja z zelenim karijem zagotovo navduลกila. Kombinacija kremastega kokosa in rahlo pekoฤega zelenega karija je prava poslastica za vse ljubitelje azijske kuhinje. Ta jed je odliฤna kot samostojna jed ali kot priloga k razliฤnim jedem.
Sestavine (4 porcije):
Kokosova kvinoja:
- 250 g bele kvinoje
- 200 ml kokosovega mleka
- 1/4 ลพliฤke morske soli
- 50 g rozin
- 2 stroka ฤesna
- pest kokosovih kosmiฤev
- pest orehov
- 1 ลพlica kokosovega olja
Karijeva omaka:
- 1 majhna ฤebula
- 2 stroka ฤesna
- 1 majhen koลกฤek ingverja (velikosti oreha)
- 1 sladki krompir
- 200 g cvetaฤe
- 2 ลพlici olja
- 1/2 ลพlice koriandrovih semen
- 1 ลพlica zelene kari paste
- 1000 ml zelenjavne juลกne osnove
- sol
- pest ลกpinaฤnih listov
- 1 zelena ฤili paprika (ฤe imate radi pekoฤe)
Priprava:
- Kvinojo dobro sperite, stresite v lonec in prelijte s 300 ml vode. Dodajte kokosovo mleko, morsko sol in kuhajte do mehkega.
- Medtem pripravite kari: Olupite in nasekljajte ฤebulo, ฤesen in ingver. Sladki krompir olupite in nareลพite na kocke. Cvetaฤo operite in razdelite na cvetke. V loncu segrejte olje in dodajte ฤebulo, ฤesen, ingver, koriandrova semena. Na kratko prepraลพite. Dodajte cvetaฤo in kocke sladkega krompirja, na hitro prepraลพite, vmeลกajte karijevo pasto in spet prepraลพite. Vlijte juลกno osnovo, posolite in kuhajte, dokler se zelenjava ne zmehฤa. Na koncu vmeลกajte ลกe ลกpinaฤo in nasekljano ฤili papriko.
- Rozine izperite z vroฤo vodo. Olupite in nasekljajte ฤesen. Segrejte ponev in brez olja na hitro prepraลพite kokosove kosmiฤe in orehe, nato odstavite.
- V ponvi segrejte olje in na kratko prepraลพite ฤesen. Dodajte kuhano kvinojo, spet prepraลพite in medtem ves ฤas meลกajte. Vmeลกajte rozine. Kvinojo potresite s praลพenimi orehi in kokosom ter postrezite z zeleno karijevo omako.
- oglas -