DomovZdravi ReceptiKokosova kvinoja z zelenim karijem

Kokosova kvinoja z zelenim karijem

- Oglas -

ฤŒe ste ljubitelj eksotiฤnih okusov, vas bo kokosova kvinoja z zelenim karijem zagotovo navduลกila. Kombinacija kremastega kokosa in rahlo pekoฤega zelenega karija je prava poslastica za vse ljubitelje azijske kuhinje. Ta jed je odliฤna kot samostojna jed ali kot priloga k razliฤnim jedem.

Sestavine (4 porcije):

Kokosova kvinoja:

  • 250 g bele kvinoje
  • 200 ml kokosovega mleka
  • 1/4 ลพliฤke morske soli
  • 50 g rozin
  • 2 stroka ฤesna
  • pest kokosovih kosmiฤev
  • pest orehov
  • 1 ลพlica kokosovega olja

Karijeva omaka:

  • 1 majhna ฤebula
  • 2 stroka ฤesna
  • 1 majhen koลกฤek ingverja (velikosti oreha)
  • 1 sladki krompir
  • 200 g cvetaฤe
  • 2 ลพlici olja
  • 1/2 ลพlice koriandrovih semen
  • 1 ลพlica zelene kari paste
  • 1000 ml zelenjavne juลกne osnove
  • sol
  • pest ลกpinaฤnih listov
  • 1 zelena ฤili paprika (ฤe imate radi pekoฤe)

Priprava:

  1. Kvinojo dobro sperite, stresite v lonec in prelijte s 300 ml vode. Dodajte kokosovo mleko, morsko sol in kuhajte do mehkega.
  2. Medtem pripravite kari: Olupite in nasekljajte ฤebulo, ฤesen in ingver. Sladki krompir olupite in nareลพite na kocke. Cvetaฤo operite in razdelite na cvetke. V loncu segrejte olje in dodajte ฤebulo, ฤesen, ingver, koriandrova semena. Na kratko prepraลพite. Dodajte cvetaฤo in kocke sladkega krompirja, na hitro prepraลพite, vmeลกajte karijevo pasto in spet prepraลพite. Vlijte juลกno osnovo, posolite in kuhajte, dokler se zelenjava ne zmehฤa. Na koncu vmeลกajte ลกe ลกpinaฤo in nasekljano ฤili papriko.
  3. Rozine izperite z vroฤo vodo. Olupite in nasekljajte ฤesen. Segrejte ponev in brez olja na hitro prepraลพite kokosove kosmiฤe in orehe, nato odstavite.
  4. V ponvi segrejte olje in na kratko prepraลพite ฤesen. Dodajte kuhano kvinojo, spet prepraลพite in medtem ves ฤas meลกajte. Vmeลกajte rozine. Kvinojo potresite s praลพenimi orehi in kokosom ter postrezite z zeleno karijevo omako.
- oglas -

NAJNOVEJล I RECEPTI