- Oglas -
Ste že poskusili narediti veganski golaž s polento? Tako je okusen, da sploh ne boste opazili, da v njem ni mesa in ga tudi ne boste pogrešali.
SESTAVINE (2 porciji)
- 100 g sojinih koščkov
- 2 večji čebuli
- 2 stroka česna
- 2 jedilni žlici paradižnikovega koncentrata
- 1 čajna žlička mlete paprike
- 2 dcl vode
- 1 dcl rdečega vina
- 1 lovorov list
- sol po okusu
- čili v prahu po okusu
- olivno olje
- 1 skodelica polente (skuhamo jo na rastlinskem mleku)
PRIPRAVA
- Sojine koščke namočimo v večji količini vrele vode, ki ji po želji lahko dodamo sol, žličko jušne osnove ali sojino omako, da se zmehčajo in nabreknejo.
- Na olivnem olju dlje časa pražimo sesekljano čebulo, da porjavi. Čebuli dodamo odcejene sojine koščke in vse skupaj premešamo.
- Dodamo paradižnikov koncentrat, mleto papriko, sol, čili, lovorov list in zalijemo z 2 dcl vode. Količino vode prilagajamo lastnemu okusu in glede na željo po gostoti golaža.
- Golaž kuhamo od pol do ene ure, dlje ko se kuha, bolj povezani so okusi. Vmes dodamo sesekljan česen, na koncu pa še 1 dcl rdečega vina za žlahtno aromo in izbran okus. Golaž postrežemo s polento, ki smo jo pripravili na rastlinskem mleku.
- oglas -