ReceptiGlavne jediVeganski golaž s polento

Veganski golaž s polento

MORDA VAS ZANIMA

Ste že poskusili narediti veganski golaž s polento? Tako je okusen, da sploh ne boste opazili, da v njem ni mesa in ga tudi ne boste pogrešali.

- Oglas -

SESTAVINE (2 porciji)

  • 100 g sojinih koščkov
  • 2 večji čebuli
  • 2 stroka česna
  • 2 jedilni žlici paradižnikovega koncentrata
  • 1 čajna žlička mlete paprike
  • 2 dcl vode
  • 1 dcl rdečega vina
  • 1 lovorov list
  • sol po okusu
  • čili v prahu po okusu
  • olivno olje
  • 1 skodelica polente (skuhamo jo na rastlinskem mleku)

PRIPRAVA

  1. Sojine koščke namočimo v večji količini vrele vode, ki ji po želji lahko dodamo sol, žličko jušne osnove ali sojino omako, da se zmehčajo in nabreknejo.
  2. Na olivnem olju dlje časa pražimo sesekljano čebulo, da porjavi. Čebuli dodamo odcejene sojine koščke in vse skupaj premešamo.
  3. Dodamo paradižnikov koncentrat, mleto papriko, sol, čili, lovorov list in zalijemo z 2 dcl vode. Količino vode prilagajamo lastnemu okusu in glede na željo po gostoti golaža.
  4. Golaž kuhamo od pol do ene ure, dlje ko se kuha, bolj povezani so okusi. Vmes dodamo sesekljan česen, na koncu pa še 1 dcl rdečega vina za žlahtno aromo in izbran okus. Golaž postrežemo s polento, ki smo jo pripravili na rastlinskem mleku.

- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×