DomovZdravi ReceptiGlavne jediMaroški zelenjavni tajin

Maroški zelenjavni tajin

- Oglas -

Če ste naveličani vsakdanjih jedi, poskusite zelenjavni tajin iz maroške kuhinje.

SESTAVINE (4 porcije)

  • 3 večji koreni
  • 1 jajčevec
  • 2 srednje veliki bučki
  • 4 žlice olivnega olja
  • 1 čebula
  • 4 stroki česna
  • 1 žlička mletega ingverja
  • 1 žlička cimeta v prahu
  • kajenski poper
  • 1 pločevinka paradižnikovih koščkov
  • 1 pločevinka čičerike
  • 300 ml jušne osnove
  • sol
  • kuhan kuskus
  • peteršiljevi listi za dekoracijo

PRIPRAVA

  1. Korenje ostrgajte, narežite na polovico in nato na rezine (bolje je, če uporabite nekoliko večje kose, da se korenje ne bo razkuhalo). Operite jajčevec in bučki ter jih narežite na kocke. Olupite in nasekljajte čebulo.
  2. V večji ponvi segrejte olje in na njem zarumenite čebulo. Dodajte nasekljan česen, ingver, cimet in kajenski poper. Po nekaj minutah praženja in mešanja dodajte še zelenjavo in nato vse skupaj pražite še nekaj minut, da se zelenjava prepoji z oljem in začimbami ter da se malce zmehča.
  3. Dodajte paradižnike, čičeriko in jušno osnovo ter začinite s soljo in poprom. Zavrite, nato pa zmanjšajte temperaturo na minimum, pokrijte s pokrovko in pustite, da se mešanica počasi kuha približno 150 minut. Zelenjava se mora zmehčati, vendar še vedno ohraniti svojo barvo.
  4. Tajin postrezite s kuskusom, še pred tem pa jed okrasite s peteršiljem.
- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI