Kje lahko uporabite začimbe?

  Morda je prva asociacija vseh nas, hrana z začimbami. Toliko različnih narodov in kultur, toliko različnih začimb in žačimbnih kombinacij. Začimbe lahko uporabimo v vsakdanjem življenju za veliko različnih stvari.

  začimbe

  Tonik za lase za lesk temnih las

  Za lesk temnih las uporabimo: 1 žlico zdrobljenega žajblja ali vejico nasekljanega rožmarina, 1 čajno žličko cimeta in ½ čajne žličke nageljnovih žbic. Zalijemo z 200 ml vrele vode in pustimo namakati 30 minut. Čez kavni filter precedimo, ohladimo in prelijemo čez sprane lase.

  Tonik za lesk za svetle lase

  Za lesk svetlih las uporabimo: 1 žlico kamilic zalijemo z 200 ml vrele vode in pustimo namakati 30 minut. Čez kavni filter precedimo, ohladimo in prelijemo čez sprane lase.

  Svež vonj podplatov

  Žajbelj izvrstno preprečuje bakterije, ki povzročajo neprijeten vonj in se razmnožujejo v toplem in vlažnem okolju vaše obutve. List ali dva zdrobite v čevelj, po koncu dneva pa samo stresite v smeti.

  Odišavite dom

  Pest nageljnovih žbic ali cimetovo paličico stresite v vrelo vodo in pustite, da počasi vre. Lahko pa dve čajni žlički poljubnih začimb tudi preprosto stresete na peki papir in potisnete v pečico za 30 minut na 110 stopinj. Vrata pečice naj bobo priprta, vaš dom pa bo zapolnjen s čudovitim naravnim vonjem.

  Stop srebrnim ribicam

  Te majhne žuželke se zadržujejo na krajih z veliko vlage, kot so kuhinje in kopalnice. Vrečko napolnjeno z žajbljem ali lovorom obesite nekam za pralni stroj in jih tako preženite za vedno.

  Povejte svoje mnenje - kometirajte