0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Dom & EnergijaKje lahko uporabite začimbe?

Kje lahko uporabite začimbe?

MORDA VAS ZANIMA

Morda je prva asociacija vseh nas, hrana z začimbami. Toliko različnih narodov in kultur, toliko različnih začimb in žačimbnih kombinacij. Začimbe lahko uporabimo v vsakdanjem življenju za veliko različnih stvari.

- Oglas -

začimbe

Tonik za lase za lesk temnih las

Za lesk temnih las uporabimo: 1 žlico zdrobljenega žajblja ali vejico nasekljanega rožmarina, 1 čajno žličko cimeta in ½ čajne žličke nageljnovih žbic. Zalijemo z 200 ml vrele vode in pustimo namakati 30 minut. Čez kavni filter precedimo, ohladimo in prelijemo čez sprane lase.

Tonik za lesk za svetle lase

Za lesk svetlih las uporabimo: 1 žlico kamilic zalijemo z 200 ml vrele vode in pustimo namakati 30 minut. Čez kavni filter precedimo, ohladimo in prelijemo čez sprane lase.

- Oglas -

Svež vonj podplatov

Žajbelj izvrstno preprečuje bakterije, ki povzročajo neprijeten vonj in se razmnožujejo v toplem in vlažnem okolju vaše obutve. List ali dva zdrobite v čevelj, po koncu dneva pa samo stresite v smeti.

Odišavite dom

Pest nageljnovih žbic ali cimetovo paličico stresite v vrelo vodo in pustite, da počasi vre. Lahko pa dve čajni žlički poljubnih začimb tudi preprosto stresete na peki papir in potisnete v pečico za 30 minut na 110 stopinj. Vrata pečice naj bobo priprta, vaš dom pa bo zapolnjen s čudovitim naravnim vonjem.

Stop srebrnim ribicam

Te majhne žuželke se zadržujejo na krajih z veliko vlage, kot so kuhinje in kopalnice. Vrečko napolnjeno z žajbljem ali lovorom obesite nekam za pralni stroj in jih tako preženite za vedno.

NAJNOVEJŠE