0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaVse pozitivne lastnosti nageljnovih žbic

Vse pozitivne lastnosti nageljnovih žbic

MORDA VAS ZANIMA

Nageljnove žbice ali klinčki so resda majhni na pogled, a po njihovih zdravilnih lastnostih jim ni para. Nageljnove žbice veliko uporabljajo v ajurvedi. Delujejo protiglivično, protibakterijsko, antiseptično, poleg tega pa so tudi odličen analgetik. Vsebujejo veliko antioksidantov in so dober vir mineralov (še posebej mangana), maščobnih kislin omega 3, prehranskih vlaknin in vitaminov.

- Oglas -

Klinčki

Ponujamo vam nekaj ajurvedskih načinov uporabe nageljnovih žbic:

  1. Nageljnove žbice začasno zdravijo zobobol. Vsi vemo, kako neprijetno je, ko nas boli zob. Bolečino lahko začasno ublažite tako, da nageljnovo žbico vtrete v bombažno krpico, krpico pa nato položite na razboleli zob ali dlesni. Na ta način boste prav tako zmanjšali vnetje.
  2. Z nageljnovimi žbicami ublažite vnetje zgornjih dihalnih poti. Ajurveda svetuje, da lahko s čajem iz nageljnovih žbic ublažite ali celo preprečite gripo in prehlad. Nageljnove žbice vplivajo tudi na lažje izkašljevanje. Poleg tega so tudi naravno protibolečinsko sredstvo in napadajo mikrobe, zato boste vneto žrelo pozdravili hitreje.
  3. Nageljnove žbice zmanjšujejo vnetje. Olje iz nageljnovih žbic lahko uporabite za masažo razbolelih mišic. Nekateri olje uporabljajo celo pri artritisu in drugih revmatskih obolenjih.
  4. Nageljnove žbice zdravijo praske in udarnine. Nageljnove žbice lahke same kar malce bodejo, zato je najboljše, če jih kot obkladek zmešate z malo oljčnega olja.
  5. Nageljnove žbice pomagajo do boljše prebave. Nageljnove žbice pomagajo sprostiti stene prebavnega trakta, zato so v veliko pomoč pri bruhanju, driski, vetrovih in bolečinah v trebuhu. Vendar pa bodite pozorni: Ker so nageljnove žbice precej močne, lahko zelo hitro razdražijo želodec.
  6. Z nageljnovimi žbicami do boljšega spolnega življenja. Nageljnove žbice so včasih veljale za afrodiziak. Slaba stran je, da lahko pri moških vplivajo na prezgodnji orgazem.

Več o nageljnovih žbicah ali klinčkih si preberite tukaj.

.

NAJNOVEJŠE