Čeprav so dnevi vse hladnejši, pa to še zdaleč ne more biti razlog, da se ne bi posladkali s slastnim sladoledom. Bučni sladoled je kot nalašč za jesenski dni. In kar je najboljše – recept, ki vam ga ponujamo, ne vsebuje mleka, a je ta sladoled še vedno kremast in nadvse slasten.
- Oglas -
Sestavine:
- približno 8,8 decilitrov kokosovega mleka
- 220 gramov pečene buče (hokaido ali muškatna)
- pol skodelice javorjevega sirupa
- začimbe (cimet, nageljnove žbice, ingver, muškatni orešček)
- čajna žlička vaniljevega ekstrakta
Priprava:
- Vse sestavine stresite v močan mešalnik in dobro zmešajte.
- Za tiste, ki imate doma aparat za pripravo sladoleda:
- Mešanico stresite v aparat za pripravo sladoleda in upoštevajte navodila proizvajalca aparata (navadno priprava traja približno pol ure). Posodo s sladoledom zaprite in jo dajte v zamrzovalnik še za uro ali dve.
- Za tiste, ki nimate aparata za pripravo sladoleda:
- Mešanico zlijte v posodo in jo nepokrito postavite v zamrzovalnik. Sladoled vsake pol ure vzemite iz zamrzovalnika in ga res dobro premešajte, nato pa ga postavite nazaj v zamrzovalnik. Ta postopek ponavljajte 3 ure.
- Sladoled shranjujte v pokriti posodi – ker je narejen iz samih naravnih sestavin in brez dodanih konzervansov, vam predlagamo, da ga čim prej porabite. Mislimo, da to ne bo noben problem!
- Oglas -