fbpx
Domov Zdravje & prehrana Slasten bučni sladoled iz le petih sestavin

Slasten bučni sladoled iz le petih sestavin

Čeprav so dnevi vse hladnejši, pa to še zdaleč ne more biti razlog, da se ne bi posladkali s slastnim sladoledom. Bučni sladoled je kot nalašč za jesenski dni. In kar je najboljše – recept, ki vam ga ponujamo, ne vsebuje mleka, a je ta sladoled še vedno kremast in nadvse slasten.

Bučni sladoled

Sestavine:

  • približno 8,8 decilitrov kokosovega mleka
  • 220 gramov pečene buče (hokaido ali muškatna)
  • pol skodelice javorjevega sirupa
  • začimbe (cimet, nageljnove žbice, ingver, muškatni orešček)
  • čajna žlička vaniljevega ekstrakta

Priprava:

  1. Vse sestavine stresite v močan mešalnik in dobro zmešajte.
  2. Za tiste, ki imate doma aparat za pripravo sladoleda:
  3. Mešanico stresite v aparat za pripravo sladoleda in upoštevajte navodila proizvajalca aparata (navadno priprava traja približno pol ure).  Posodo s sladoledom zaprite in jo dajte v zamrzovalnik še za uro ali dve.
  4. Za tiste, ki nimate aparata za pripravo sladoleda:
  5. Mešanico zlijte v posodo in jo nepokrito postavite v zamrzovalnik. Sladoled vsake pol ure vzemite iz zamrzovalnika in ga res dobro premešajte, nato pa ga postavite nazaj v zamrzovalnik. Ta postopek ponavljajte 3 ure.
  6. Sladoled shranjujte v pokriti posodi – ker je narejen iz samih naravnih sestavin in brez dodanih konzervansov, vam predlagamo, da ga čim prej porabite. Mislimo, da to ne bo noben problem!
- Oglas -

Najnovejše

- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×