Čeprav so dnevi vse hladnejši, pa to še zdaleč ne more biti razlog, da se ne bi posladkali s slastnim sladoledom. Bučni sladoled je kot nalašč za jesenski dni. In kar je najboljše – recept, ki vam ga ponujamo, ne vsebuje mleka, a je ta sladoled še vedno kremast in nadvse slasten.

Bučni sladoled

Sestavine:

  • približno 8,8 decilitrov kokosovega mleka
  • 220 gramov pečene buče (hokaido ali muškatna)
  • pol skodelice javorjevega sirupa
  • začimbe (cimet, nageljnove žbice, ingver, muškatni orešček)
  • čajna žlička vaniljevega ekstrakta

Priprava:

  1. Vse sestavine stresite v močan mešalnik in dobro zmešajte.
  2. Za tiste, ki imate doma aparat za pripravo sladoleda:
  3. Mešanico stresite v aparat za pripravo sladoleda in upoštevajte navodila proizvajalca aparata (navadno priprava traja približno pol ure).  Posodo s sladoledom zaprite in jo dajte v zamrzovalnik še za uro ali dve.
  4. Za tiste, ki nimate aparata za pripravo sladoleda:
  5. Mešanico zlijte v posodo in jo nepokrito postavite v zamrzovalnik. Sladoled vsake pol ure vzemite iz zamrzovalnika in ga res dobro premešajte, nato pa ga postavite nazaj v zamrzovalnik. Ta postopek ponavljajte 3 ure.
  6. Sladoled shranjujte v pokriti posodi – ker je narejen iz samih naravnih sestavin in brez dodanih konzervansov, vam predlagamo, da ga čim prej porabite. Mislimo, da to ne bo noben problem!