Ekologija & OkoljeKitajska naj bi kmalu dobila zakon, ki prepoveduje uživanje mačk in psov

Kitajska naj bi kmalu dobila zakon, ki prepoveduje uživanje mačk in psov

MORDA VAS ZANIMA

Uživanje mačk in psov je dolgoletna tradicija na Kitajskem, vendar se bo ta tradicija z novim zakonom morala končati. To bo prvi zakon v državi, ki bo obravnaval takšno izkoriščanje živali.

- Oglas -

Trenutno je mačje ter pasje meso še vedno na rednem meniju prebivalcev, vendar pa se lahko z uveljavitvijo tega zakona mirno nedeljsko kosilo marsikatere kitajske družine konča z oglobitvijo (530 eur kazni ali pa do 15 dni zapora). Organizacije, ki pa bodo vpletene v distribucijo takšnega mesa, pa lahko dobijo tudi do stokrat večjo globo.

Res je, da se marsikdo naježi ob misli na to, da bi za kosilo na krožnik dobil mačje ali pasje meso, vendar pa je treba upoštevati, da je takšno početje na Kitajskem nekaj normalnega. Zato bo verjetno sprejetje tega zakona razburilo duhove. Pasje meso je namreč na Kitajskem dolga leta veljalo za zdravilno.

Uživanje tega mesa že dolgo povzroča razne socialne probleme, saj večina prebivalcev našega planeta ni navajena na to, da bi za kosilo pojedli tako rekoč hišnega ljubljenčka.

Omenjeni zakon je v pripravi že več kot pet let, aprila letos, pa bo po vsej verjetnosti stopil v veljavo.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×