Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.

Narava lahko poskrbi za bistveno manj zastrašujoče bolnišnice

Profesorica krajinske arhitekture se je posvetila vprašanju, kako narediti bolnišnice bolj prijazne za obiskovalce.

Helena Ošep: Klepet ob skodelici alpskega čaja

Helena Ošep se ukvarja s pripravo čajnih mešanic, ki so posebne zaradi izrazite arome, značilne za rastlinje alpskega okolja.

Znanstveniki razglasili najlepši vonj na svetu

Podobno kot se razlikuje naš okus, se razlikuje tudi naše dojemanje različnih vonjev.

Aplikacija za domačo uporabo za zgodnje odkrivanje nevroloških motenj

Kalifornijski raziskovalci so razvili aplikacijo, namenjeno odkrivanju nevroloških obolenj, ki jo lahko uporablja praktično kdor koli.

Pomanjkanje spanja vpliva na to, kako vidimo druge – in to dobesedno!

Pomanjkanje spanja lahko povsem dobesedno vpliva na to, kako vidimo druge. Obrazno mimiko, ki bi jo sicer dojemali kot pozitivno oziroma vsaj nevtralno, vidimo kot sovražno, posledično pa je sovražen tudi naš odziv.
Ekologija & okoljeKitajska naj bi kmalu dobila zakon, ki prepoveduje uživanje mačk in psov

Kitajska naj bi kmalu dobila zakon, ki prepoveduje uživanje mačk in psov

MORDA VAS ZANIMA

Uživanje mačk in psov je dolgoletna tradicija na Kitajskem, vendar se bo ta tradicija z novim zakonom morala končati. To bo prvi zakon v državi, ki bo obravnaval takšno izkoriščanje živali.

- Oglas -

Trenutno je mačje ter pasje meso še vedno na rednem meniju prebivalcev, vendar pa se lahko z uveljavitvijo tega zakona mirno nedeljsko kosilo marsikatere kitajske družine konča z oglobitvijo (530 eur kazni ali pa do 15 dni zapora). Organizacije, ki pa bodo vpletene v distribucijo takšnega mesa, pa lahko dobijo tudi do stokrat večjo globo.

Res je, da se marsikdo naježi ob misli na to, da bi za kosilo na krožnik dobil mačje ali pasje meso, vendar pa je treba upoštevati, da je takšno početje na Kitajskem nekaj normalnega. Zato bo verjetno sprejetje tega zakona razburilo duhove. Pasje meso je namreč na Kitajskem dolga leta veljalo za zdravilno.

Uživanje tega mesa že dolgo povzroča razne socialne probleme, saj večina prebivalcev našega planeta ni navajena na to, da bi za kosilo pojedli tako rekoč hišnega ljubljenčka.

Omenjeni zakon je v pripravi že več kot pet let, aprila letos, pa bo po vsej verjetnosti stopil v veljavo.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×