Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Zdravje & prehranaSolata iz vrečke lahko vsebuje bakterije

Solata iz vrečke lahko vsebuje bakterije

MORDA VAS ZANIMA

Modernizacija, ki se dogaja na vseh področjih nam je prinesla razne novosti, ki se nam na prvi pogled zdijo odlične. Za primer lahko vzamemo zelenjavo ‘iz vrečke’, ki je že pripravljena in čaka na nas, da jo pojemo.

Tako mnogi mislimo, da je solata ali špinača iz vrečke že pripravljena, da jo damo v posodo in zmešamo. Vendar pa to ne drži.

- Oglas -

Raziskava, ki se je odvijala pred kratkim je pokazala, da je 40% že pripravljene solate morda okužena z bakterijami, ki škodijo našemu zdravju.


Študija je obsegala 200 vzorcev in v 39% so našli bakterijo imenovano coliform, ki je indikator kontaminacije. 23% vzorcev pa je bilo okuženih z bakterijo enterococcus, ki je običajno povezana s kontaminacijo fekalij. To pa definitivno ni beseda, ki bi jo radi povezali s hrano.

In najbolj kontaminirana pakirana zelenjava? Špinača!

Da ne bo pomote – naj vas vse to ne prestraši do te mere, da bi prenehali z uživanjem zelenjave. Pozorni bodite le na to, da vso zelenjavo dodobra operete, preden jo daste na krožnik. Pri solati pa bodite pozorni tudi na to, da je vedno mrzla, saj bakterije obožujejo toploto.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×