0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaSolata iz vrečke lahko vsebuje bakterije

Solata iz vrečke lahko vsebuje bakterije

MORDA VAS ZANIMA

Modernizacija, ki se dogaja na vseh področjih nam je prinesla razne novosti, ki se nam na prvi pogled zdijo odlične. Za primer lahko vzamemo zelenjavo ‘iz vrečke’, ki je že pripravljena in čaka na nas, da jo pojemo.

Tako mnogi mislimo, da je solata ali špinača iz vrečke že pripravljena, da jo damo v posodo in zmešamo. Vendar pa to ne drži.

- Oglas -

Raziskava, ki se je odvijala pred kratkim je pokazala, da je 40% že pripravljene solate morda okužena z bakterijami, ki škodijo našemu zdravju.


Študija je obsegala 200 vzorcev in v 39% so našli bakterijo imenovano coliform, ki je indikator kontaminacije. 23% vzorcev pa je bilo okuženih z bakterijo enterococcus, ki je običajno povezana s kontaminacijo fekalij. To pa definitivno ni beseda, ki bi jo radi povezali s hrano.

In najbolj kontaminirana pakirana zelenjava? Špinača!

- Oglas -

Da ne bo pomote – naj vas vse to ne prestraši do te mere, da bi prenehali z uživanjem zelenjave. Pozorni bodite le na to, da vso zelenjavo dodobra operete, preden jo daste na krožnik. Pri solati pa bodite pozorni tudi na to, da je vedno mrzla, saj bakterije obožujejo toploto.

.

NAJNOVEJŠE