Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.

Na vidiku nova pomoč za osebe z endometriozo

Endometrioza je bolezenska motnja, za katero je značilno pojavljanje tkiva, katerega lastnosti so zelo podobne maternični sluznici, zunaj maternice.

Ne dopustite, da vas zamera razžre od znotraj

Zamera je lahko povezana z zelo konkretnimi dogodki – na primer z izdajo ali ponižanjem.

Govorjenje med spanjem: kaj je krivo za ta pojav?

Govorjenje med spanjem se zdi na prvi pogled predvsem komično. Osebe, za katere se izve, da ponoči rade »poklepetajo same s sabo«.

Psi v povprečju razumejo kar približno 90 človeških besed in fraz

Psi v povprečju razumejo približno 90 človeških besed in fraz.

Popolna nedelja za dober začetek naslednjega tedna

Nedelja je sicer za mnoge ljudi dela prost dan, vendar so osebe, ki nedeljo dojemajo kot svoj najljubši dan v tednu, precej redke.

Podrgnite česen po stopalih … in v ustih boste že kmalu začutili znan okus!

Ali ste vedeli, da lahko okušamo tudi s stopali? Če mislite, da gre za nekakšno čudno šalo, se lahko o resničnosti te trditve precej hitro prepričate sami.
Zdravje & prehranaZavajajoče deklaracije na hrani: Porcije

Zavajajoče deklaracije na hrani: Porcije

MORDA VAS ZANIMA

Pol litrska pločevinka verjetno kar dobro sede v dlan, še lažje pa v držalo avtomobila ali sedež v kino dvorani. Vendar pa nam zdrava pamet pove, da takšna pločevinka, ki je namenjena eni ‘porciji’, dejansko v sebi zadržuje veliko več – za kar 2 normalni porciji.

- Oglas -

To pomeni 100 kalorij na porcijo … in kar 250 na pločevinko! Na žalost je tako, da veliko označb še vedno temelji na standardih, ki so bili razviti pred več desetletji. Dobro je, da se spomnimo kakšne porcije so bile normalne kako desetletje ali dve nazaj, in kakšne so sedaj.


Večini ni več dovolj ‘normalen’ meni v restavracijah s hitro prehrano, ampak vzamejo t.i. veliki ali super meni. Velikokrat pa se zgodi, da se nekateri ne zavedamo, da kalorije, ki so napisane na embalaži ne dajejo prave informacije na prvi pogled. Tako mnogi mislimo, da dejansko nismo pojedli veliko, čeprav smo dejansko pojedli dva ali trikrat toliko, kot bi naj bilo normalno, ker se ne počutimo siti takoj po obroku oziroma med obrokom.

Dejstvo je, da so današnje porcije že skoraj presegle meje (nekoč) normalnega. Danes bi se nam verjetno zdelo smešno, če bi se kdo držal omejitev in bi pojedel na primer 11 krompirčkov ali pa polovico kepice sladoleda, kar je bilo včasih normalno.
Proizvajalci bi zato morali več desetletij stare standarde zapisati na novo, da bi kupci imeli vpogled v to, kako kalorično hrano dejansko uživamo.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×