Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Zdravje & prehranaKislo-pekoča zeljna juha z rižem in gobami: nasiten in zdrav obrok

Kislo-pekoča zeljna juha z rižem in gobami: nasiten in zdrav obrok

MORDA VAS ZANIMA

Vsi, ki obožujete krepčilne in zdrave juhe oziroma enolončnice, boste zagotovo navdušeni nad tem receptom. Kislo-pekoča zeljna juha je namreč zelo zdrava, zaradi dodatka riža pa tudi izjemno nasitna. Gobe poskrbijo za tisto piko na i, zaradi katere je kljub enostavni pripravi, ki vam ne vzame veliko časa, ta juha nekaj posebnega. Nad njo so še posebej navdušeni ljubitelji azijske kuhinje. Juha je lahko samostojen obrok, ki vas bo v hladnejših mesecih prijetno pogrel, primerna pa je tudi za tiste, ki ne uživate glutena (pozorni bodite le pri sojini omaki, saj nekatere vrste vsebujejo tudi gluten).

- Oglas -

Kislo pekoča zeljna juha z rižem in gobami

Sestavine

  • 1 žlica repičnega olja,
  • 120 gramov narezanih šitak oziroma gob po izbiri,
  • 2 drobno nasekljana feferona (nadomestite ju lahko tudi s čilijem v prahu),
  • 6 drobno nasekljanih strokov česna,
  • 1 žlica ingverja v prahu,
  • sok dveh limet + nastrgana lupina,
  • 1,5 litra zelenjavne jušne osnove,
  • 120 gramov jasminovega riža,
  • 2 žlici sojine omake (če imate alergijo, pazite, da v njej ni glutena),
  • manjša glava zelja, narezanega na tanke rezance.

Priprava

V večjem loncu segrejte olje, dodajte gobe in jih pražite približno 5 minut. Dodajte feferone, česen in ingver ter pražite še 5 minut, preden dodate nastrgano lupino limet in jušno osnovo. Ko zavre, dodajte še riž in kuhajte. Ko je riž že skoraj kuhan, dodajte zelje, sok limet in sojino omako. Pri nizki temperaturi kuhajte še nekaj minut. Juho na koncu poskusite. Če je premalo slana, lahko dodate še malce sojine omake ali soli ter druge začimbe po želji. Postrezite s kosom črnega kruha.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×