Aditiv E466 najverjetneje nevarnejši, kot se je verjelo doslej

Aditiv karboksimetil celuloza se uporablja pri izdelavi najrazličnejših živil. Pogosteje se je začel uporabljati v 60. letih prejšnjega stoletja.

Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.
Zdravje & prehranaKislo-pekoča zeljna juha z rižem in gobami: nasiten in zdrav obrok

Kislo-pekoča zeljna juha z rižem in gobami: nasiten in zdrav obrok

MORDA VAS ZANIMA

Vsi, ki obožujete krepčilne in zdrave juhe oziroma enolončnice, boste zagotovo navdušeni nad tem receptom. Kislo-pekoča zeljna juha je namreč zelo zdrava, zaradi dodatka riža pa tudi izjemno nasitna. Gobe poskrbijo za tisto piko na i, zaradi katere je kljub enostavni pripravi, ki vam ne vzame veliko časa, ta juha nekaj posebnega. Nad njo so še posebej navdušeni ljubitelji azijske kuhinje. Juha je lahko samostojen obrok, ki vas bo v hladnejših mesecih prijetno pogrel, primerna pa je tudi za tiste, ki ne uživate glutena (pozorni bodite le pri sojini omaki, saj nekatere vrste vsebujejo tudi gluten).

- Oglas -

Kislo pekoča zeljna juha z rižem in gobami

Sestavine

  • 1 žlica repičnega olja,
  • 120 gramov narezanih šitak oziroma gob po izbiri,
  • 2 drobno nasekljana feferona (nadomestite ju lahko tudi s čilijem v prahu),
  • 6 drobno nasekljanih strokov česna,
  • 1 žlica ingverja v prahu,
  • sok dveh limet + nastrgana lupina,
  • 1,5 litra zelenjavne jušne osnove,
  • 120 gramov jasminovega riža,
  • 2 žlici sojine omake (če imate alergijo, pazite, da v njej ni glutena),
  • manjša glava zelja, narezanega na tanke rezance.

Priprava

V večjem loncu segrejte olje, dodajte gobe in jih pražite približno 5 minut. Dodajte feferone, česen in ingver ter pražite še 5 minut, preden dodate nastrgano lupino limet in jušno osnovo. Ko zavre, dodajte še riž in kuhajte. Ko je riž že skoraj kuhan, dodajte zelje, sok limet in sojino omako. Pri nizki temperaturi kuhajte še nekaj minut. Juho na koncu poskusite. Če je premalo slana, lahko dodate še malce sojine omake ali soli ter druge začimbe po želji. Postrezite s kosom črnega kruha.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×