Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaKetonska dieta – nevarnosti, ki jih pogosto prinaša

Ketonska dieta – nevarnosti, ki jih pogosto prinaša

MORDA VAS ZANIMA

Ketonska dieta je postala v zadnjem času zelo priljubljena. Zagovorniki obljubljajo predvsem zelo hitro izgubo odvečnih kilogramov. Pri tem pa pogosto pozabijo na potencialne nevarnosti oziroma nezaželene simptome, povezane s skoraj popolno odpovedjo ogljikovim hidratom.

- Oglas -

Ketonska dieta

Ketonska gripa

Ogljikovi hidrati so optimalen vir energije za telo. Če jih praktično v celoti izločite iz prehrane, se pogosto pojavi niz simptomov, za katerega se je uveljavilo poimenovanje ketonska gripa. Gre za težave, kot so slabost, povečana utrujenost, vrtoglavica, nespečnost, pomanjkanje zbranosti, glavoboli, krči in diareja.

Prenizek krvni sladkor

Nekateri se za ketonsko dieto odločijo tudi v želji, da bi znižali krvni sladkor. Čeprav na kratki rok dieta res pomaga pri tem, pa dolgoročno ni nujno najboljša izbira. Poleg tega morate paziti tudi, da raven sladkorja v krvi ne postane prenizka. Pred tovrstnimi drastičnimi spremembami prehrane se je tako vedno pametno posvetovati z zdravnikom.

Pomanjkanje pomembnih mikrohranil

Pri ketonski dieti se uživa izredno malo sadja in zelenjave, žita in stročnice pa so praktično prepovedano živilo. Vendar se v vseh naštetih živilih skriva ogromno vitaminov in mineralov, ki jih naše telo nujno potrebuje za normalno delovanje. Tako je težko dlje časa vztrajati pri tovrstni prehrani, saj pride slej ali prej do pomanjkanja pomembnih hranilnih snovi.

Zaprtje in druge prebavne težave

- Oglas -

Za dobro prebavo je nujno, da uživamo veliko vlaknin. S ketonsko dieto pa je to praktično nemogoče doseči. Posledica je tako pogosto močno upočasnjena prebava, velikokrat pa pride tudi do hujših težav z zaprtjem.

Izguba prevelike količine elektrolitov

Ko telo preide v ketozo, se pogosto poveča potreba po uriniranju. S tem lahko izgubite preveč elektrolitov, ki so nujni za vzdrževanje normalnega srčnega utripa. Pri ljudeh, ki se odločijo za ketonsko dieto, se lahko tako pojavi tudi aritmija. Obenem pa seveda obstaja povečano tveganje za dehidracijo, kar ima nemalokrat negativen vpliv na ledvice.

Slab zadah

Pri ketonski dieti telo išče različne poti, kako se znebiti ketonov. Poleg vsega naštetega lahko to vpliva tudi na vaš zadah. Tisti na ketonski dieti pogosto opazijo, da je njihov zadah precej neprijeten, čeprav redno skrbijo za ustno higieno.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×