Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.

Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.
Zdravje & prehranaGlavobol je lahko povezan s pomanjkanjem vitaminov

Glavobol je lahko povezan s pomanjkanjem vitaminov

MORDA VAS ZANIMA

Za nekatere glavoboli niso zgolj občasna nadloga. Kronični glavoboli in migrene lahko močno poslabšajo kakovost življenja. Večje število novih raziskav je pokazalo, da je veliko glavobolov povezanih s pomanjkanjem vitaminov in drugih hranil. Predstavljamo vam nekaj vitaminov, za katere je dokazano, da pomagajo pri glavobolu.

- Oglas -

Glavobol

Vitamin D

Raziskovalci so nedavno odkrili povezavo med pomanjkanjem vitamina D in glavoboli. Ker je eden od najpogostejših razlogov za glavobol pomanjkanje spanja, je veliko strokovnjakov prepričanih, da lahko s povečanjem vnosa D-vitamina izboljšamo spanec in se razbremenimo glavobolov. Dobro spati ne pomeni zgolj ležati osem ur z zaprtimi očmi. Veliko ljudi, ki jim primanjkuje vitamina D, poroča, da njihov spanec ni dovolj krepčilen ali da se konstantno zbujajo ter doživljajo prekinitve spanja.

Da bi izboljšali spanje in se rešili glavobolov, vnesite v telo več vitamina D! Najdete ga v različnih vrstah rib, še posebej v lososu in skuši. Tudi gobe so zdrav vir vitamina D, ki imajo poleg tega malo maščob.

Vitamina B6 in B12

Homocistein je aminokislina, ki jo proizvaja telo. Visoka vsebnost homocisteina v krvi je povezana z veliko zdravstvenimi težavami, vključno z glavoboli. Veliko strokovnjakov je mnenja, da lahko zmanjšanje visoke ravni homocisteina v krvi s pomočjo dodajanja vitaminov B6 in B12 prepreči številne zdravstvene težave – tudi glavobole.

- Oglas -

Najboljši vir vitaminov B6 in B12 je hrana, bogata z beljakovinami. Če ne marate piščančjega ali svinjskega mesa, lahko ta dva vitamina dobite tudi v ribah, jajcih in soji.

Vitamin E

Migrene pri ženskah so pogosto povezane z menstruacijo. Raziskovalci so s številnimi študijami skušali najti korelacijo med »menstrualnimi migrenami« in pomanjkanjem vitaminov. Največjo korelacijo so našli med menstruacijo in povečano vsebnostjo tkivnega hormona prostaglandina. Dokazali so, da zaviranje nastajanja prostaglandina zmanjšuje intenzivnost menstrualnih migren. Ugotovili so, da vitamin E zavira sproščanje arahidonične kisline, ki se konvertira v prostaglandin.

V študiji, ki je zajemala 72 žensk z migrenami, povezanimi z menstruacijo, so nekaterim dali vitamin E, drugim pa placebo. Po koncu študije so ugotovili, da so ženske, ki so dobivale vitamin E, imele manj bolečin in bile manj občutljive na svetlobo in zvok.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×