Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.

Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.
Zdravje & prehranaGlavobol je lahko povezan s pomanjkanjem vitaminov

Glavobol je lahko povezan s pomanjkanjem vitaminov

MORDA VAS ZANIMA

Za nekatere glavoboli niso zgolj občasna nadloga. Kronični glavoboli in migrene lahko močno poslabšajo kakovost življenja. Večje število novih raziskav je pokazalo, da je veliko glavobolov povezanih s pomanjkanjem vitaminov in drugih hranil. Predstavljamo vam nekaj vitaminov, za katere je dokazano, da pomagajo pri glavobolu.

- Oglas -

Glavobol

Vitamin D

Raziskovalci so nedavno odkrili povezavo med pomanjkanjem vitamina D in glavoboli. Ker je eden od najpogostejših razlogov za glavobol pomanjkanje spanja, je veliko strokovnjakov prepričanih, da lahko s povečanjem vnosa D-vitamina izboljšamo spanec in se razbremenimo glavobolov. Dobro spati ne pomeni zgolj ležati osem ur z zaprtimi očmi. Veliko ljudi, ki jim primanjkuje vitamina D, poroča, da njihov spanec ni dovolj krepčilen ali da se konstantno zbujajo ter doživljajo prekinitve spanja.

Da bi izboljšali spanje in se rešili glavobolov, vnesite v telo več vitamina D! Najdete ga v različnih vrstah rib, še posebej v lososu in skuši. Tudi gobe so zdrav vir vitamina D, ki imajo poleg tega malo maščob.

Vitamina B6 in B12

Homocistein je aminokislina, ki jo proizvaja telo. Visoka vsebnost homocisteina v krvi je povezana z veliko zdravstvenimi težavami, vključno z glavoboli. Veliko strokovnjakov je mnenja, da lahko zmanjšanje visoke ravni homocisteina v krvi s pomočjo dodajanja vitaminov B6 in B12 prepreči številne zdravstvene težave – tudi glavobole.

- Oglas -

Najboljši vir vitaminov B6 in B12 je hrana, bogata z beljakovinami. Če ne marate piščančjega ali svinjskega mesa, lahko ta dva vitamina dobite tudi v ribah, jajcih in soji.

Vitamin E

Migrene pri ženskah so pogosto povezane z menstruacijo. Raziskovalci so s številnimi študijami skušali najti korelacijo med »menstrualnimi migrenami« in pomanjkanjem vitaminov. Največjo korelacijo so našli med menstruacijo in povečano vsebnostjo tkivnega hormona prostaglandina. Dokazali so, da zaviranje nastajanja prostaglandina zmanjšuje intenzivnost menstrualnih migren. Ugotovili so, da vitamin E zavira sproščanje arahidonične kisline, ki se konvertira v prostaglandin.

V študiji, ki je zajemala 72 žensk z migrenami, povezanimi z menstruacijo, so nekaterim dali vitamin E, drugim pa placebo. Po koncu študije so ugotovili, da so ženske, ki so dobivale vitamin E, imele manj bolečin in bile manj občutljive na svetlobo in zvok.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×