0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravilne rastlinePoprova meta odpira dihalne poti in lajša bolečine

Poprova meta odpira dihalne poti in lajša bolečine

MORDA VAS ZANIMA

Poprovo meto vsi dobro poznamo, metin čaj je že vrsto let stalnica na trgovskih policah pri nas. Nobenega razloga ni, da je ne bi imeli posajene tudi na svojem vrtu, na balkonu ali v lončku na okenski polici. Poprova meta ima vrsto zdravilnih učinkov, poleg tega je tudi izvrstnega okusa in je dobrodošla popestritev mnogih napitkov in jedi.

- Oglas -

Čaj iz poprove mete pomaga odmašiti nos

Čaj iz poprove mete ali vdihavanje dišeče pare učinkovito odmašuje nos, saj redči sluz in lajša vnetje nosne sluznice. Zmanjša tudi krčenje in zožitev dihalnih poti, ki spremljajo astmatične napade.

Žličko posušene poprove mete prelijte s skodelico vrele vode, počakajte 10 minut in popijte.

Olje poprove mete proti bolečinam

Mentol v poprovi meti ima močno protibolečinsko delovanje. Mazila s poprovo meto so priljubljena med športniki, saj učinkovito lajšajo bolečine ob športnih poškodbah, nekaterim pa vtiranje olja poprove mete na čelo in senca pomaga tudi zoper glavobole. Vendar pa bodite pozorni, saj je čisto olje za uporabo premočno, na kožo pa deluje invazivno.

- Oglas -

Nekaj kapljic olja poprove mete tako zmešajte z veliko žlico oljčnega olja, ki bo ravno pravšnje koncentracije za vtiranje in masažo pri bolečinah sklepov ali glave.

.

NAJNOVEJŠE