Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.

Luskavica – kožna težava, ki jo lahko precej omilimo

Luskavica je ena tistih bolezni, ki niso nalezljive in ne ogrožajo življenja, vsekakor pa bolnike zelo prizadenejo.

S katerimi rastlinami si lahko pomagamo pri težavah s srcem?

Tokrat bomo govorili o rastlinah, ki ugodno delujejo na zdravje srca in krvožilnega sistema.

To je največja slabost vašega astrološkega znamenja …

Preverite, katera je največja slabost astrološkega znamenja, v katerem ste rojeni, in kako jo lahko premagate.

Bolečine v sklepih: 13 nasvetov za ublažitev težav

Bolečine v sklepih postajajo vse bolj razširjene. V določenih primerih so to zgolj začasne bolečine, vendar pa gre pogosto tudi za tipičen znak resnejših bolezni.

Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.
Zdravje & prehranaČešnje zmanjšujejo tveganje za raka in upočasnjujejo staranje

Češnje zmanjšujejo tveganje za raka in upočasnjujejo staranje

MORDA VAS ZANIMA

Številni bi brez posebnega pomisleka označili češnje za svojo najljubšo vrsto sadja. Češnje pa niso samo izjemno okusne, ampak tudi zelo zdrave. Podobno kot drugo sadje vsebujejo zelo veliko vlaknin, ki med drugim poskrbijo tudi za lažje hujšanje, saj nas nasitijo, čeprav nismo zaužili veliko kalorij.

- Oglas -

Češnje

Še posebej pomembni antociani v češnjah

V češnjah najdemo ogromno fitokemikalij in drugih pomembnih hranilnih snovi. Kot že omenjeno, s češnjami oskrbimo telo tudi z vlakninami, ki pomagajo pri hujšanju. Prav previsoka telesna teža pa je eden pomembnih dejavnikov tveganja za različne vrste raka. Vlaknine pa so še posebej pomembne pri preprečevanju raka danke in debelega črevesja. Raziskovalci, ki se ukvarjajo z vplivom hrane na preprečevanje raka, so se pri češnjah še posebej osredotočili na antociane, posebne pigmente, ki jih uvrščamo med flavonoide in ki veljajo za zelo močne antioksidante. Študije so pokazale, da lahko antociani v češnjah pomagajo pri zaviranju rasti rakavih celic, ne da bi imeli pri tem negativen vpliv na zdrave celice. Poleg tega pa češnje delujejo tudi protivnetno. Treba pa je omeniti še eno pomembno snov v češnjah s protirakavim delovanjem, in sicer perililni alkohol. Vendar pa bodo za natančnejše ugotovitve potrebne dodatne raziskave.

Antioksidanti poskrbijo tudi za mladostno kožo

Zelo podoben vpliv na zmanjševanje tveganja za raka kot češnje imajo tudi višnje. Za obe vrsti sadja je značilno, da vsebujeta izjemno veliko močnih antioksidantov. Poleg tega, da uživanje češenj in višenj zmanjšuje nevarnost za raka ter mnoge druge kronične bolezni, ki so pogosto povezane z oksidativnim stresom v telesu, lahko tudi uspešno upočasni proces staranja kože. Če se želite izogniti prezgodnjim gubicam in čim dlje ohraniti mladosten videz kože, so torej češnje zagotovo ena najboljših izbir.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×