Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.
Zdravje & prehranaKemikalije v vašem telesu

Kemikalije v vašem telesu

MORDA VAS ZANIMA

Biomonotoring ali praksa testiranja ljudi o njihovi izpostavljenosti kemikalijam je lahko dobra ideja. Takšne raziskave lahko nudijo pomembne podatke o mnogih medicinskih skrivnostih. In zakaj?

- Oglas -

Zato, ker se lahko kemikalije povežejo z našimi geni že v začetku življenja, posledice pa so opazne šele čez nekaj desetletij.

Sprememba hormonov, ki jo je povzročila kemikalija, lahko vpliva na metabolizem, škoduje normalnemu razvoju, ter povzroči rakava obolenja. Tudi jetra niso sposobna očititi vseh strupov, ki jih zaužijemo vsakodnevno.

Zato bo Center za kontrolo in preventivo bolezni izvedel do sedaj najbolj obširno bionadzorovano raziskavo, kamor bodo vključili 500 popkovin, katere bodo testirali za različnimi kemikalijami.

Do sedaj pa so preko raznih raziskav že ugotovili:

  • Raziskava iz leta 2005 je pokazala, da odraslo telo nosi v sebi kar 148 različnih kemikalij.
  • Novejša raziskava pa je pokazala, da se je nivo teh kemikalij dvignil v teh letih za kar 43%, kar pomeni, da odrasel človek nosi v sebi 212 različnih kemikalij.
  • Rezultati neprofitnih organizacij pa so dali podobne rezultate, čeprav je bilo v njihovih raziskavah vključenih manj ljudi. Te raziskave pa so pokazale, da se kemikalije nahajajo tudi v sistemu novorojenčkov in so najverjetneje prišle v njihov sistem preko popkovine.
  • Od leta 2005 so znanstveniki odkril, da večina Američanov v sebi nodi razne pesticide, dioksine, poliklotirane bifilene (PCB), Dikloro-Difenil-Trikloroetan (DDT), …
- Oglas -

O temah, kot so zdravje, razstrupljanje telesa in nevarne snovi v hrani smo na našem portalu že veliko pisali v naši rubriki zdravje & prehrana, vendar naj vas ponovno opomnimo, da malo pobrskate po starih člankih.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×