Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Ekologija & okoljePozabite Koebenhavn in naredite sami korak naprej!

Pozabite Koebenhavn in naredite sami korak naprej!

MORDA VAS ZANIMA

Da imajo svetovni voditelji posvete v Koebenhavnu, je do sedaj verjetno že vsem, ki so ekološko osveščeni znano. Vlade so se končno odločile, da bodo skupaj storile nekaj glede pereče teme globalnega segrevanja, kar je bil že skrajni čas.

- Oglas -

Mogoče se komu zdi, da tako ali tako svetovni voditelji ne bodo dosegli nič, vendar to vendarle ne drži. Brez odločb vlad, bi še vedno nespametno ravnali z premogom, nafto ter zemeljskimi plini, dokler ne bi predhodno izčrpali vseh zalog in dobesedno sežgali naš planet. Vseeno pa ni potrebno čakati na odločitve, ki prihajo z vrha. Veliko lahko naredimo tudi sami! Kaj torej storiti?

Naše stvari

Presenetljivo, prihaja največ emisij od nas samih. Pa ne od naših avtomobilov ali uporabe elektrike, ampak od naših stvari. Izdelki in embalaže zavzamejo kar 44% vseh izpustov, ki jih povzročimo mi sami. Verjetno, ko kupimo novo elektronsko igračko ne pomislimo, koliko energije in nevarnih izpustov je bilo potrebnih za ta proizvod. Vendar pa bi bilo dobro, če bi to naslednjič, ko se odpravite po nakupih storili.

Naši domovi

21% vseh izpustov povzroči poraba energije, ogrevanje ter hlajenje našega doma. Na našem portalu je bilo objavljenih že ogromno člankov, kako znižati te izpuste, vendar pa se morda nekateri še vedno ne zavedamo, da lahko ti majhni koraki dejansko ogromno pripomorejo.

Naši avtomobili

- Oglas -

Naslednjih 13% emisij prihaja od naših avtomobilov. Če imate avto, potem poskrbite, da je ta primerno vzdrževan, saj lahko samo s tem prihranite do 20% goriva. Če pa slučajno kupujete nov avto, potem pa poskrbite, da je ta okolju čim bolj prijazen.

Naša hrana in zdravje

Tudi hrana, ki jo kupimo proizvede približno 12% emisij. Prav tako kot pri stvareh, ki jih kupimo, verjetno tudi prih nakupovanju hrane ne pomislimo, da dejansko vsa embalaža v katero je hrana zavita pripomore k globalnemu segrevanju. Zato kupujte čim manj že v naprej pripravljene hrane. To pa ni dobro le za okolje, ampak tudi za vaše zdravje.

Ne pozabite – čeprav se bližajo dnevi obdarovanja, vam na vse te nasvete ni potrebno pozabiti, saj si lahko pričarate prav čudovite praznike tudi z manjšimi odrekanji, katera se dejansko ne bodo poznala toliko, kot bi si morda na začetku mislili.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×