0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaKavitacija – ko telo dobi pravo obliko

Kavitacija – ko telo dobi pravo obliko

MORDA VAS ZANIMA

Kavitacija omogoča neinvazivno odstranjevanje trdovratnih maščobnih oblog, ki jim niti stroga dieta in povečana telesna dejavnost ne prideta do živega. Najbolj problematični deli telesa so: trebuh, boki, stegna (»jahalne hlače«), zadnjica, notranja stran kolena in nadlaket. Zavedajte se, da metoda ni namenjena izgubi telesne teže, ampak zmanjševanju obsega in posledično oblikovanju telesa.

- Oglas -

KavitacijaKaj je kavitacija?

Kavitacija je naraven pojav, ki nastane pod vplivom nizkofrekvenčnega ultrazvočnega valovanja. Ultrazvočno polje sproži nastanek mehurčkov, ki zrastejo do določene velikosti in se nato sesedejo sami vase. Pri tem se sprosti energija v obliki toplote (zanemarljiv učinek) in pritiska (prevladujoč učinek). Slednji zlahka razbije maščobne celice v podkožju, ker njihove membrane niso odporne na nastale vibracije. S tem je zagotovljena visoka natančnost in selektivnost terapije, saj ostala tkiva (površina kože, žile, živci, mišice) ostanejo nedotaknjena.

Kaj se zgodi s sproščeno maščobo?

Maščoba iz razbitih maščobnih celic se v obliki trigliceridov izlije v medcelično tekočino, kjer se pod vplivom encimov razgradi v glicerol in proste maščobne kisline. Vodotopni glicerol prodre v krvni obtok in se porabi za energijo, netopne proste maščobne kisline pa potujejo v jetra, kjer se razgradijo kot vsaka druga prosta maščobna kislina, vključno s tistimi iz hrane.

Kako poteka terapija?

Kavitacija ne zahteva posebnih priprav. Prvi korak je vedno merjenje obsega predela telesa, ki bo obravnavan. Sama terapija se izvaja s krožnimi gibi preko izbranega dela telesa. Običajno se v eni terapiji obravnava samo en predel (na primer samo trebuh, noge ali zadnjica). Terapija se zaključi s ponovnim merjenjem obsega.
Sama terapija traja od 20 do 40 minut, odvisno od velikosti predela in debeline maščobnih oblog. Za dosego vidnih rezultatov priporočamo tri do šest obiskov v enotedenskih razmakih. S terapijami seveda lahko nadaljujete, dokler ne dosežete želene oblike postave. Po terapiji ne občutite nelagodja ali bolečine, koža je popolnoma nedotaknjena, zato lahko takoj nadaljujete z vsakodnevnimi dejavnostmi.
Dopolnilne terapije niso nujnost, vendar pa limfna drenaža, radiofrekvenca ali RDT terapija bistveno pospešijo presnovo sproščenih maščob in izboljšajo elastičnost kože.

- Oglas -

Kako jo občutimo?

Kavitacijska terapija ne zahteva anestezije. Večinoma jo opisujejo kot prijetno in nebolečo. Manjšo neprijetnost lahko predstavlja le poseben zvok, ki ga slišite med terapijo, vendar je povsem neškodljiv in izgine takoj, ko niste več v stiku z aplikatorjem. Poleg tega lahko na obravnavanem predelu občutite tudi rahlo toploto, ki pa ne sme biti neprijetna. Če postane moteča, prosite terapevta, naj nanese dodatno količino gela.

Ali so možni kakršnikoli stranski učinki?

Obstaja možnost manjših stranskih učinkov, kot so začasna rdečina, povečana žeja in slabost takoj po terapiji, ki pa jo enostavno odpravite s povečanim vnosom tekočine. Vsi ti občutki so kratkotrajni in izzvenijo v nekaj urah.
Kljub različnim študijam, ki so dokazale varnost te terapije, kavitacijo strogo odsvetujemo v primeru akutnih bolezni, bolezni jeter, problemov s strjevanjem krvi, srčnih spodbujevalnikih ter med nosečnostjo.

Kakšne rezultate lahko pričakujemo ?

Kavitacija zagotavlja takojšnje in dolgotrajne rezultate. V veliko primerih se obseg obravnavanega predela zmanjša za enega do dva centimetra že po prvi terapiji. Z vsako nadaljnjo terapijo se lahko znebite še nekaj dodatnih centimetrov. Rezultati lahko nihajo od primera do primera, odvisno od same zgradbe tkiva, predela telesa, starosti, presnove, nekaterih zdravil in hormonskih sprememb.
Pravilna prehrana in povečana telesna dejavnost sta seveda dobrodošli in lahko precej prispevata k samemu vzdrževanju učinka terapije.

Metodo kavitacije z limfno drenažo izvajamo tudi v naši Dermatološki ambulanti na Savski cesti 10 v Ljubljani. Pokličete nas lahko na 040 561 205 in dobili boste vse informacije glede terapije, lahko pa nas obiščete tudi na www.dermatologija.biz.

- Oglas -

Jadranka Korsika, dr. med., spec. dermatovenerologinja
Predstavitvena informacija

.

NAJNOVEJŠE