Aditiv E466 najverjetneje nevarnejši, kot se je verjelo doslej

Aditiv karboksimetil celuloza se uporablja pri izdelavi najrazličnejših živil. Pogosteje se je začel uporabljati v 60. letih prejšnjega stoletja.

Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.
Zdravje & prehranaKatere stvari vam ne bodo podaljšale življenja?

Katere stvari vam ne bodo podaljšale življenja?

MORDA VAS ZANIMA

Vsak dan slišimo nove in nove razloge, ki naj bi vplivali na število let, ki jih bomo doživeli. Razni nasveti proti staranju, novi pripravki, ki upočasnjujejo staranje … Mi pa smo med njimi poiskali razloge, ki pa vam ne bodo sami po sebi nič pomagali pri doseganju čim višje starosti.
Kaj ne vpliva na življensko dobo?

Starost vaših staršev

- Oglas -

Statistika starosti vaših prednikov ni ‘dedna’ in vam ne bo čisto nič pomagala pri tem, če kadite, imate povišan holesterol in radi veliko poležavate na kavču. Življenski stil v vsakem primeru premaga dedne statistike.

Manj stresnih dogodkov v življenju

Pri stresnih okoliščinah je bolj pomembno, kako nanje odreagiramo kot koliko smo jih preživeli.

Geografska lokacija in narodnost

Pravijo, da nekateri narodi živijo dlje, dejstvo pa je, da ima vsak narod svoj življenski stil in prehranjevalne navade, ki pa niso stvar, na katero se nebi mogel navaditi skoraj vsak. Če se odločite, lahko tudi sami kadarkoli spremenite prehrano in pa svoj stil življenja.

Socialni status

10 letna raziskava je pokazala, da to ni dejavnik, ki bi vplival na našo življensko dobo.

Zelišča in prehranski dodatki

- Oglas -

Nekateri pripravki ugodno vplivajo na naše telo, vendar čudežno zdravilo ali eliksir pomlajevanja (zaenkrat) še ne obstaja.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×