Zdravje & prehranaKatere stvari vam ne bodo podaljšale življenja?

Katere stvari vam ne bodo podaljšale življenja?

MORDA VAS ZANIMA

Vsak dan slišimo nove in nove razloge, ki naj bi vplivali na število let, ki jih bomo doživeli. Razni nasveti proti staranju, novi pripravki, ki upočasnjujejo staranje … Mi pa smo med njimi poiskali razloge, ki pa vam ne bodo sami po sebi nič pomagali pri doseganju čim višje starosti.
Kaj ne vpliva na življensko dobo?

Starost vaših staršev

- Oglas -

Statistika starosti vaših prednikov ni ‘dedna’ in vam ne bo čisto nič pomagala pri tem, če kadite, imate povišan holesterol in radi veliko poležavate na kavču. Življenski stil v vsakem primeru premaga dedne statistike.

Manj stresnih dogodkov v življenju

Pri stresnih okoliščinah je bolj pomembno, kako nanje odreagiramo kot koliko smo jih preživeli.

Geografska lokacija in narodnost

Pravijo, da nekateri narodi živijo dlje, dejstvo pa je, da ima vsak narod svoj življenski stil in prehranjevalne navade, ki pa niso stvar, na katero se nebi mogel navaditi skoraj vsak. Če se odločite, lahko tudi sami kadarkoli spremenite prehrano in pa svoj stil življenja.

Socialni status

10 letna raziskava je pokazala, da to ni dejavnik, ki bi vplival na našo življensko dobo.

Zelišča in prehranski dodatki

- Oglas -

Nekateri pripravki ugodno vplivajo na naše telo, vendar čudežno zdravilo ali eliksir pomlajevanja (zaenkrat) še ne obstaja.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×