Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Zdravje & prehranaKatere stvari vam ne bodo podaljšale življenja?

Katere stvari vam ne bodo podaljšale življenja?

MORDA VAS ZANIMA

Vsak dan slišimo nove in nove razloge, ki naj bi vplivali na število let, ki jih bomo doživeli. Razni nasveti proti staranju, novi pripravki, ki upočasnjujejo staranje … Mi pa smo med njimi poiskali razloge, ki pa vam ne bodo sami po sebi nič pomagali pri doseganju čim višje starosti.
Kaj ne vpliva na življensko dobo?

Starost vaših staršev

- Oglas -

Statistika starosti vaših prednikov ni ‘dedna’ in vam ne bo čisto nič pomagala pri tem, če kadite, imate povišan holesterol in radi veliko poležavate na kavču. Življenski stil v vsakem primeru premaga dedne statistike.

Manj stresnih dogodkov v življenju

Pri stresnih okoliščinah je bolj pomembno, kako nanje odreagiramo kot koliko smo jih preživeli.

Geografska lokacija in narodnost

Pravijo, da nekateri narodi živijo dlje, dejstvo pa je, da ima vsak narod svoj življenski stil in prehranjevalne navade, ki pa niso stvar, na katero se nebi mogel navaditi skoraj vsak. Če se odločite, lahko tudi sami kadarkoli spremenite prehrano in pa svoj stil življenja.

Socialni status

10 letna raziskava je pokazala, da to ni dejavnik, ki bi vplival na našo življensko dobo.

Zelišča in prehranski dodatki

- Oglas -

Nekateri pripravki ugodno vplivajo na naše telo, vendar čudežno zdravilo ali eliksir pomlajevanja (zaenkrat) še ne obstaja.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×