0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaKapsaicin – odlična naravna pomoč za lajšanje bolečin

Kapsaicin – odlična naravna pomoč za lajšanje bolečin

MORDA VAS ZANIMA

V feferonih in čilijih se skriva snov, imenovana kapsaicin. Ta poskrbi za pekoč okus jedi, vendar pa so še precej bolj zanimivi zdravilni učinki kapsaicina. Še posebej znan je po svojih izjemno močnih protibolečinskih učinkih. Tako si mnogi ljudje, ki se spopadajo s hudimi bolečinami, pomagajo s prehranskimi dopolnili na osnovi kapsacina ali pa uporabljajo mazila za zunanjo uporabo, ki vsebujejo omenjeno snov. Poleg tega pa lahko kapsaicin pomaga tudi pri mnogih drugih težavah z zdravjem …

- Oglas -

Kapsaicin in bolečina – velika sovražnika

Kadar se pojavi kapsaicin, se bolečina običajno zelo hitro umakne. Skrivnost je v vplivu kapsaicina na nevrotransmiterje v možganih, odgovorne za občutek bolečine. Gre namreč za snov, ki preprečuje aktivacijo teh nevrotransmiterjev, zato ne zaznamo bolečine ali pa je ta vsaj občutno manj intenzivna. Pomembno vlogo pri protibolečinskem delovanju kapsaicina pa ima zagotovo tudi dejstvo, da gre za izjemno močno protivnetno snov. Ugotovitve o protibolečinskih učinkih potrjujejo tudi različne znanstvene študije. Kapsaicin je primeren za lajšanje najrazličnejših vrst bolečin, na primer bolečin v sklepih in kosteh, tudi tistih, povezane z artritisom, za lažje premagovanje glavobolov ipd.

Zelo učinkovito protibolečinsko mazilo lahko pripravite kar sami, in sicer tako, da zmešate izbrano rastlinsko olje, na primer kokosovo ali olivno, in manjšo količino kajenskega popra v prahu – začimbe, ki vsebuje zelo visoke količine kapsaicina. Priporočljivo je, da olje pred uporabo malce pogrejete. Z mazilom nato večkrat dnevno namažite boleče predele. Pazite sicer, da mazila ne boste nanašali na razdraženo ali poškodovano kožo.

Dodatni pozitivni učinki kapsaicina

Uživanje začimb in živil, bogatih s kapsaicinom, lahko tudi močno poenostavi proces hujšanja, saj s tem pospešite delovanje metabolizma, obenem pa boste zaznali tudi zmanjšanje občutka lakote. Kapsaicin je zelo koristen tudi za naravno zniževanje krvnega tlaka, kar bo močno zmanjšalo tveganje za resna srčno-žilna obolenja. Med dodatne pozitivne učinke kapsaicina sodijo še blaženje simptomov luskavice, zmanjševanje tveganja za različne vrste raka, izboljšana prebava, pomoč pri želodčnih okužbah in preprečevanje krvnih strdkov.

NAJNOVEJŠE