Lepota & KozmetikaKamilica – izvrstna izbira za naravno nego kože in las

Kamilica – izvrstna izbira za naravno nego kože in las

MORDA VAS ZANIMA

Ste vedeli, da naj na svetu vsak dan popili več kot milijon skodelic kamiličnega čaja? Čeprav je to zagotovo najbolj znana možnost uporabe kamilice, pa je to zelišče, ki se že dolga stoletja uporablja tudi za doseganje lepše kože in las. Kamilica je namreč znana po pomirjajočih, protibakterijskih in protivnetnih učinkih. Zaradi škode, ki jo lahko povzročijo agresivne sestavine v mnogih kozmetičnih izdelkih, se vse več ljudi vrača k naravnim možnostim. Ena najboljših izbir je zagotovo prav kamilica, ki lahko pomaga tudi pri lajšanju številnih težav.

- Oglas -

Kamilica

Naravna pomoč pri aknah in brazgotinah

Kamilica je odlična tako za blaženje aken kot brazgotin, ki so jih pustile akne. Preprosto skuhajte skodelico malce močnejšega kamiličnega čaja, počakajte, da se ohladi na sobno temperaturo, nato pa vanj pomočite čisto krpo, ki jo nato za 15 minut položite na očiščen obraz. Postopek je dobro izvajati vsak dan, še bolje pa dvakrat dnevno.

Upočasnitev procesa staranja kože

Zaradi močnih antioksidantov, s katerimi je bogata, lahko kamilica poskrbi tudi za počasnejše staranje kože. Pomaga pri preprečevanju nastajanja gubic, pomaga pa lahko celo pri obnovi poškodovanih tkiv. Enkrat dnevno skuhajte kamilični čaj, nato pa vanj pomakajte košček bombažne vate, s katerim nežno zdrgnite obraz. Zagotovo boste presenečeni, za kako veliko spremembo lahko poskrbi ta zelo preprosta metoda.

Piling za kožo s kamilico

Pomembno je, da s kože redno odstranjujemo odmrle celice in nečistoče, vendar pa moramo pri tem paziti, da ne uporabljamo pilinga, ki bi kožo pretirano razdražil. Načeloma je najbolje, da se izdelave lotimo sami. Uporabite suhe cvetove kamilice ali pa vsebino 2–3 čajnih vrečk. Primešajte malce sladkorja in olivnega olja, nato pa z mešanico nežno zmasirajte obraz. Piling si pripravite enkrat tedensko.

Svetlejši lasje in pomoč pri odpravi prhljaja

- Oglas -

Kamilica ni koristna samo za vašo kožo, ampak tudi za lase. Če boste lase po umivanju sprali s kamiličnim čajem, bo to poskrbelo za svetlejši odtenek – povsem naravno in brez uporabe agresivnih kemikalij. S pomočjo kamiličnega čaja lahko tudi pomirite razdraženo lasišče in povrnete sijaj izsušenim lasem, kamilica pa je še posebej uporabna kot naravna pomoč v boju s prhljajem. Če se tudi sami spopadate s to nadlogo, lase operite kot običajno, nato pa lasišče prelijte s kamiličnim čajem. Ne spirajte. Ponavljajte, dokler ne opazite izboljšanja stanja.

NAJNOVEJŠE