Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.

Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.

Prepiri med partnerjema so lahko koristni

Prepiri so lahko koristni za okrepitev vezi med partnerjema – če seveda niso povezani z nespoštljivostjo in nasilnim obnašanjem.

Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.
Vrt & VrtnarjenjeKako živalim preprečimo dostop do komposta?

Kako živalim preprečimo dostop do komposta?

MORDA VAS ZANIMA

Kompost lahko velikokrat privabi razne živali, nekatere med njimi tudi tam niso najbolj zaželjene, vendar pa obstajajo načini kako preprečiti nezaželenim gostom dostop.

- Oglas -


Najbolj pomembno je, da na kompost ne mečete mesa, kosti, rib, maščobe ter mlečnih izdelkov. Ne le, da so takšni ostanki škodljivi za kompost (preberite tudi članek Česa ne smemo kompostirati), poleg tega bo njihov vonj definitivno privabil živali. Če pa slučajno brez tega res ne gre, pa je priporočljivo, da kuhinjske odpadke zmešate z zemljo ali pepelom preden jih vržete na kompost.

Prav tako bo proti nezaželenim živalim pomagalo, da delate kompost v zabojniku, ki je odporen proti škodljivcem. Kompostni mešalci so v zadnjem času postali namreč izredno priljubljeni, saj premešajo in prezračijo kompost, kar je odlično, saj bo vaš kompost še toliko bolj hranljiv, poleg tega pa ti mešalci tudi odvračajo živali od komposta.

Kompost pa lahko imate tudi v zaprtem prostoru, vendar pa morate pri tem ‘dodati’ samemu kompostu črve, ki bodo opravljaji delo, ki bi ga drugače opravil zrak. Tako boste lahko na kompost vseeno metali tudi kuhinjske ostanke, pri tem paa vam ne bo potrebno skrbeti za vsiljivce.

Vsekakor pa v veliko primerih pomaga tudi strateško nameščena ograda, ki bi morala zadostovati, da se večje živali ne bodo zadrževale v vrtu.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×