Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.
Ekologija & okoljeJadrnica iz recikliranih plastenk bo preplula Pacifik

Jadrnica iz recikliranih plastenk bo preplula Pacifik

MORDA VAS ZANIMA

Jadrnica z simpatičnim imenom Plastiki je narejena iz 12.500 recikliranih plastenk, napolnjenih z ogljikovim dioksidom, njena naloga pa je, da prepluje Pacifik.

- Oglas -


Morda se to sliši dokaj ekstremen podvig, vendar pa ima to potovanje veliko večji namen, kot pa razkazovanje jadrnice iz plastenk.

O vodnih smetiščih smo že pisali pred časom, zato ste zvesti bralci verjetno seznanjeni s tem, kaj se dogaja sredi Pacifika. To veliko smetišče se nahaja v enem izmed petih večjih vrtincev, ki obstajako v oceanih po svetu. Obseg tega morskega smetišča pa je velikosti zvezne države Texsas v tem smetišču pa plava več milijonov kosov plastike.


Posadka jadrnice se je zato odločila, da bo poskusila vzbuditi pozornost glede težave, ki jo povzročajo milijoni plastenk v morju. Tako so naredili Plastiki, ki bo jadrala preko Pacifika in s tem osveščala ljudi glede recikliranja ter zmanjšanja potrošnje.


Ekipa ima namen prepluti pot od Sydneya (Avstralija) do San Francisca (ZDA) v približno treh mesecih, pot pa jih bo seveda vodila skozi to morsko smetišče. To pa ni glavni cilj, saj bodo jadrali tudi mimo ogroženih koralnih grebenov ter nizko ležečih otokov, katerim grozijo poplave zaradi povečanja nivoja morske gladine.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×