Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.

Večina ljudi misli, da se prehranjuje precej bolj zdravo, kot se v resnici

Ali menite, da je vaša prehrana zdrava? Verjetnost za to, da se motite, je precejšnja, vsaj če sklepamo po novi raziskavi.

Blazina, ki diha – nov izum za pomoč pri anksioznosti

Blazino so razvili raziskovalci z univerze v Bristolu. Osnovni cilj je bila izdelava splošno dostopne naprave za pomoč pri anksioznosti, ki jo bo mogoče uporabiti kadar koli in kjer koli.
Ekologija & okoljePodvodna smetišča

Podvodna smetišča

MORDA VAS ZANIMA

Onesnaževanje obal terja svoj davek s tem, ko morje odplakne vso nesnago. Naša predstava o odprtem morju je po vsej verjetnosti drugačna od realnega stanja, saj je morje tudi daleč od obal zasuto z odpadki.

- Oglas -

Sredi Pacifika se nahaja krožni morski tok imenovan Pacifični krog (Pacific Gyre), katerega območje ima površino približno tako veliko kot Afrika. Mornarji so se tega predela dolgo izogibali, saj je znano, da lahko ta tok ladjo spelje s poti.


Danes pa je ta tok postal zbirališče odpadkov. Vsa nesnaga in smeti, ki se nahajajo na površini vode privabi vrtinec, ki ustvarja t.i. ‘mrtvo cono’ v velikosti dveh držav Teksasa, zato je omenjeni vrtinec dobil novo ime – Veliko Pacifiško smetišče.


Plastični odpadki predstavljajo 90% vseh odpadkov, ki jih lahko najdemo v morju. Realnost je takšna, da je plastika nerazgradljiva, oziroma se počasi razgrajuje na manjše delce, ki ne bodo nikoli izginili. S časoma iz velikih kosov plastike nastanejo manjši trakovi, kar pa predstavlja grožnjo morskih in obmorskim živalim, saj se plastike ne da prebaviti.


Zato bi lahko rekli, da imajo vodni prebivalci tega območja redno ‘dieto’ plastičnih odpadkov, ki se lahko kaj kmalu sprevrže v smrtonosno, ko žival poje kakšen oster del plastike, zamašek, vžigalnik, ali se zaplete v odvrženo ribiško mrežo. Raziskave so pokazale, da je v tej mrtvi coni težko najti hrano, saj je po podatkih razmerje med plastiko in planktonom 3:1.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×