Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Ekologija & okoljePodvodna smetišča

Podvodna smetišča

MORDA VAS ZANIMA

Onesnaževanje obal terja svoj davek s tem, ko morje odplakne vso nesnago. Naša predstava o odprtem morju je po vsej verjetnosti drugačna od realnega stanja, saj je morje tudi daleč od obal zasuto z odpadki.

- Oglas -

Sredi Pacifika se nahaja krožni morski tok imenovan Pacifični krog (Pacific Gyre), katerega območje ima površino približno tako veliko kot Afrika. Mornarji so se tega predela dolgo izogibali, saj je znano, da lahko ta tok ladjo spelje s poti.


Danes pa je ta tok postal zbirališče odpadkov. Vsa nesnaga in smeti, ki se nahajajo na površini vode privabi vrtinec, ki ustvarja t.i. ‘mrtvo cono’ v velikosti dveh držav Teksasa, zato je omenjeni vrtinec dobil novo ime – Veliko Pacifiško smetišče.


Plastični odpadki predstavljajo 90% vseh odpadkov, ki jih lahko najdemo v morju. Realnost je takšna, da je plastika nerazgradljiva, oziroma se počasi razgrajuje na manjše delce, ki ne bodo nikoli izginili. S časoma iz velikih kosov plastike nastanejo manjši trakovi, kar pa predstavlja grožnjo morskih in obmorskim živalim, saj se plastike ne da prebaviti.


Zato bi lahko rekli, da imajo vodni prebivalci tega območja redno ‘dieto’ plastičnih odpadkov, ki se lahko kaj kmalu sprevrže v smrtonosno, ko žival poje kakšen oster del plastike, zamašek, vžigalnik, ali se zaplete v odvrženo ribiško mrežo. Raziskave so pokazale, da je v tej mrtvi coni težko najti hrano, saj je po podatkih razmerje med plastiko in planktonom 3:1.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×