Zdravje & prehranaKako odpraviti kandido? Preizkusite z zdravilnimi napitki!

Kako odpraviti kandido? Preizkusite z zdravilnimi napitki!

MORDA VAS ZANIMA

Ko se vprašamo kako odpraviti kandido, najprej pomislimo na strogo dieto, kjer se moramo praktično odpovedati skoraj vsemu, kar radi jemo. Vendar če kandida ni zelo razraščena in se želimo tudi malo razstrupiti in prečistiti naše telo, potem vam bodo zagotovo v pomoč recepti, ki smo jih pripravili.

- Oglas -

Kandida (Candida albicans), ki se pretirano razmnoži v vašem telesu, vam lahko povzroči kar precej nevšečnosti. Če ste tudi sami ugotovili, da imate težave z omenjeno podskupino gliv kvasovk, vam priporočamo nekajdnevno razstrupljevalno dieto. Podobno, kot obstajajo posebne diete za razstrupljanje jeter, ledvic in drugih organov, obstaja tudi prehrana, ki je še posebej učinkovita pri zatiranju in odpravljanju kandide.

Kandida

Primarni namen razstrupljanja v primeru težav s kandido je razbremenitev prebavnega sistema in seveda odstranjevanje presežka gliv iz telesa. Kako se torej lotiti razstrupljanja in kako odpraviti kandido, da bomo pri tem zares uspešni? Poleg upoštevanja določenih splošnih navodil vam priporočamo tudi uživanje napitkov, ki poskrbijo za hitro razstrupljanje telesa oziroma ki so še posebej učinkoviti pri zatiranju kandide.

Splošni napotki za razstrupljevalno dieto

Kandida razstrupljanje

Osredotočite se na lahka živila, ki ne preobremenjujejo vašega črevesja oziroma prebave, kar pomeni tudi odpoved mesu in živalskim izdelkom. Nekateri ljudje se odločijo celo za uživanje izključno sadnih oziroma predvsem zelenjavnih sokov, kar pa načeloma ni potrebno. Priporočljivo je, da razstrupljevalna dieta traja cca. 7 dni.

Dieta za odpravo kandide sicer v osnovi precej spominja na režim prehranjevanja, ki se priporoča tudi kasneje, če želite preprečiti ponovno razmnožitev kandide. Vendar pa je v obdobju razstrupljevalne diete uživanje živil še nekoliko bolj strogo omejeno. Uživajte predvsem zelenjavo, svežo in rahlo pokuhano oziroma skuhano nad paro. S sadjem ne pretiravajte. Osredotočite se predvsem na tisto, ki vsebuje zelo malo sladkorja.

- Oglas -

Uporabljate lahko naravne začimbe in zelišča, v zmernih količinah pa tudi sol in zdrava olja. Izogibajte pa se krompirju, koruzi, bučam in drugi škrobnati zelenjavi. S pravilnim izborom živil boste sprožili proces obnove črevesne membrane in ponovne vzpostavitve ravnovesja v vašem črevesju. Priporočljivo je tudi, da pijete čim več vode. Ker je lahko razstrupljanje za telo precej naporno, morate pričakovati, da boste imeli v tem obdobju malce manj energije kot sicer. Če je torej mogoče, se tega lotite v obdobju, ko nimate veliko obveznosti.

Bistra zelenjavna juha

zelenjavna juha

Najenostavnejša, obenem pa zelo blagodejna jed, ki si jo lahko pripravite med razstrupljevalnim postom, je bistra zelenjavna juha. Zanjo potrebujete:

  • 2 srednje veliki čebuli,
  • 4 stebla sveže zelene,
  • velik šop blitve ali ohrovtovih listov,
  • 3 stroke česna in
  • malce soli.

Zelenjavo najprej nasekljajte na koščke in jo nato prelijte s približno 2 litroma vode. Zavrite v večjem loncu, nato pa znižajte temperaturo, solite in kuhajte najmanj 1 uro, preden juho precedite. S takšno juho boste telo oskrbeli s pomembnimi hranilnimi snovmi, ne da bi pri tem posebej obremenjevali črevesje. Po želji lahko uporabite tudi druge kombinacije zelenjave. Vsak dan razstrupljevalne diete si lahko privoščite nekaj skodelic bistre zelenjavne juhe, ki jo je seveda najbolje skuhati iz organsko pridelane zelenjave.

Napitek z glino in vlakninami

Kadida napitek za razstrupljanje

Za odpravo kandide je lahko zelo učinkovit napitek na osnovi gline, ki vsebuje tudi precejšen delež vlaknin. Glavni namen uživanja tega napitka je odstranjevanje strupenih snovi iz telesa. Vlaknine poskrbijo za boljšo prebavo in čiščenje sten črevesja, glina pa nase veže strupene snovi ter jih nato varno odstrani. Obstaja nekaj različnih možnosti za povečanje vsebnosti vlaknin v vašem glinenem napitku. Dobra izbira je lahko na primer indijski trpotec, ki pa se odsvetuje tistim, ki imajo sindrom prepustnega črevesja, saj je lahko v tem primeru indijski trpotec nekoliko preveč agresiven. Uporabite lahko tudi akacijo v prahu.

Za pripravo napitka uporabite 2,5 decilitra vode, v katero vmešajte 1 žlico gline in 1 žlico vlakninskega dodatka. Dobro zmešajte in popijte. Eno uro pred in po zaužitju tega napitka ne uživajte hrane. Najbolje bo, da napitek pijete 2-krat ali 3-krat dnevno. Vsakič takoj po zaužitju glinenega napitka popijte še velik kozarec vode.

Napitek za razstrupljanje jeter

Če želite odpraviti kandido oziroma pri razstrupljanju telesa imajo zelo pomembno vlogo tudi vaša jetra. Med razstrupljevalno dieto si tako zaslužijo posebno pozornost, saj lahko sicer jetra hitro postanejo preobremenjena z odstranjevanjem škodljivih snovi iz telesa. Ena najboljših stvari, ki jih lahko privoščite svojim jetrom, je napitek iz naslednjih sestavin:

  • 2,5 decilitra vode,
  • 1 žlica olivnega olja,
  • 1 strok česna in
  • majhen košček svežega ingverja.

Vse sestavine zmeljite v kuhinjskem mešalniku in popijte razstrupljevalni napitek. Okus sicer morda ne bo najbolj prijeten, vendar imejte v mislih, da je napitek izjemno zdrav za vaša jetra oziroma celotno telo.

NAJNOVEJŠE