Zdravje & prehranaKako lahko eterična olja vplivajo na vašo ščitnico?

Kako lahko eterična olja vplivajo na vašo ščitnico?

MORDA VAS ZANIMA

Ščitnica je žleza, ki leži v vratu in je izjemnega pomena za delovanje telesa. V njej so namreč hormoni, ki vplivajo na rast in razvoj ter presnovo. Ščitnični hormoni so namreč bistveni za rast in razvoj, saj delujejo na celice in na proizvodnjo rastnega hormona. Ščitnični hormoni pa skrbijo tudi za pospešeno presnovo ogljikovih hidratov, maščob in proteinov. Preverite, kako lahko za ščitnico poskrbite tudi s pomočjo eteričnih olj in katera še posebej podpirajo normalno delovanje ščitnice.

- Oglas -

Žleza ščitnica in eterična olja

Olja, ki dobro delujejo na ščitnico

Ščitnica je del našega endokrinega sistema. Endokrini sistem ima edinstven sistem delovanja, saj pošilja hormone do ciljnih organov in tkiv. Nekatere vrste eteričnih olj lahko podpirajo določene organe in žlezne funkcije endokrinega sistema. Na ščitnico še posebej dobro deluje eterično olje iz lesa sandalovine. Na epifizo in hipofizo blagodejno deluje eterično olje kadilne bosvelije. Hipofizi še posebej dobro deneta eterično olje geranije in eterično olje ylang-ylanga. K normalnemu delovanju ščitnice lahko pripomore tudi eterično olje iz nageljnovih žbic, še posebej v kombinaciji z eteričnim oljem limonske trave. Delovanje žleze in proizvodnjo hormonov stimulira tudi eterično olje rožmarina. Za dobro delovanje endokrinega sistema pa sta koristni tudi eterični olji bazilike in mire.

Nekaj nasvetov, kako uporabiti eterična olja

  1. Zmešajte nekaj kapljic eteričnega olja mire s kokosovim oljem in ga vsakodnevno vtrite na območje ščitnice.
  2. Vsako jutro zmešajte oljčno olje z nekaj kapljicami eteričnega olja bazilike in zmasirajte področje ščitnice.
  3. Pripravite si fuzijo eteričnih olj za stopala. Z jojobinim ali kokosovim oljem zmešajte 20 kapljic eteričnega olja kadilne bosvelije, mire, limonske trave ter bazilike. Z mešanico vsak dan zmasirajte podplate.
  4. 5-10 kapljic izbranega eteričnega olja lahko nakapljate v difuzor ali pa jih vdihujete neposredno iz stekleničke. Kakšno kapljico lahko nanesete tudi na obleko.

NAJNOVEJŠE