Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Zdravje & prehranaKako hitro doma dozoreti banano in avokado?

Kako hitro doma dozoreti banano in avokado?

MORDA VAS ZANIMA

Velikokrat se zgodi, da domov prinesemo nezrelo banano ali pretrd avokado in na njiju pozabimo ter postaneta rjava, namesto lepo dozorela. Zakaj se to zgodi? Poskrbite, da do tega ne bo prišlo in si preberite ta preprosti trik, ki vas bo naučil, kako dozoreti banano in avokado čez noč.

- Oglas -

Banana in avokado

Z uporabo tega trika, ne potrebujete več skrbeti, če boste kupili pretrde ali prezelene banane ali avokada.

Kaj potrebujete?

  • nezrel avokado ali zelena banana (lahko seveda oboje),
  • jabolko,
  • rjava papirnata vrečka poljubne velikosti,
  • ščipalke za obešanje perila.

Postopek, kako to storiti je povsem preprost. Nezrelo sadje položite v papirnato vrečko, zraven ne pozabite položiti tudi jabolka in vrečko dobro in nepredušno zaprite s ščipalkami, da do sadja ne bo dostopal kisik. Pri zorenju jabolka se namreč sprošča plin etilen, ki bo nezrelo sadje spodbudil k hitremu zorenju. S tem trikom lahko pojeste nezrelo sadje hitro, saj ga sami hitro dozorite in poskrbite, da postane užiten.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×