Kokosovo mleko in kokosov puding

Vsi, ki si želite kremaste alternative mleku, poizkusite narediti najpreprostejše in zelo okusno rastlinsko mleko. Slabost rastlinskega mleka je navadno ta, da je potrebno čakati vsaj kakšen dan, da se oreščki namakajo v vodi, medtem ko kokosovega naredite takoj, ko si ga zaželite.

Okusen kokosov puding

Kokosovo mleko ne želi biti najnovejši trend, ki bo zavoljo svojih zdravilnih lastnosti zamenjal tistega, ki ga imate najraje, čeprav je odličen vir zdravih maščob, mineralov, beljakovin in ogljikovih hidratov ter pomaga uravnavati krvni sladkor. Kokosovo mleko je precej težko kupiti pri nas, čeprav je res okusno, zato smo za vas izbrskali recept, kako si ga lahko pripravite.

Potrebujete:

  • 4 skodelice vode,
  • 2 skodelice naribanega kokosa (nesladkani kokosovi kosmiči).

Za izboljšanje okusa:

  • ½ žličke vaniljinega izvlečka,
  • ¼ žličke cimeta.

V posodi segrejte vodo, da bo vroča, vendar ne sme zavreti. Dodajte kokos in vodo v mešalnik ter mešajte nekaj časa, odvisno od zmogljivosti vašega mešalnika. Zmes naj bo čim bolj kremasta, ko boste končali. Čez gazo ali cedilo kokos precedite in že imate okusno kokosovo mleko. Če želite okus izboljšati, dodajte vaniljin izvleček in cimet, po želji pa si lahko napitek sladkate, čeprav je izredno okusen tudi nesladkan.

Ideja za okusno sladico – kokosov puding

Potrebujemo:

  • skodelico kokosovega mleka,
  • skodelico riža,
  • žlico medu.

Kokosovo mleko zavremo na srednjem ognju ter v njem skuhamo riž. Na koncu vmešamo žlico medu in posujemo s cimetom.

DELI
Lina Zalaznik
Avtorica člankov z ljubeznijo do branja knjig, svojih bližnjih, morja, smeha ter lepe narave.