Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.
Zdravje & prehranaNe zavrzite čebulne lupine

Ne zavrzite čebulne lupine

MORDA VAS ZANIMA

Veliko ljudi se ne zaveda, da imajo olupki sadja in zelenjave polno antioksidantov in drugih zdravilnih in koristnih hranil, ki spodbujajo zdravje na različnih ravneh, zato jih v nevednosti mnogokrat zavržejo. Tak primer so čebulni olupki, ki jih ne smemo kar tako zavreči.

- Oglas -

čebulni olupki

Čeprav čebulni olupki niso užitni, imajo veliko kvercetina, močnega antioksidanta, ki uravnava krvni tlak in preprečuje bolezni srca in ožilja, vključno z anteriosklerozo. Čebula je splošno znana zaradi svojih antibakterijskih lastnosti, uravnavanja sladkorja v krvi, ustavljanja krvavitev iz nosu ter oskrbe z vitaminom C.

Po študiji, ki so jo objavili znanstveniki iz Cranfield University v reviji »Plant food for human nutrition« se lahko olupki rjave čebule uporabljajo kot sestavina v prehranskih vlakninah, skupaj s fenolnimi spojinami, kot so kvercetin in drugi flavonoidi.

Kako uporabiti čebulne olupke za zdravje?

Da iz čebule izvlečemo kvercetin in ostale spojine, ki jih vsebujejo čebulni olupki, preprosto celo čebulo damo v lonec ali pa samo olupke, medtem ko kuhamo riž, krompir ali obaro. Celo čebulo ali olupke shranimo v del ženske najlonke in jo potopimo v vodo skupaj s hrano. Obrok bo tako ne samo poln antioksidantov, dobil bo tudi bogato rjavo barvo, odvisno od čebule, ki jo boste uporabili.

- Oglas -

Več o zdravilnih koristih čebule najdete tukaj.

Prejšnji članekRecite raku NE!
Naslednji članekZnebite se podbplutb

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×