[prijava_mob]
[prijava]
0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaNe zavrzite čebulne lupine

Ne zavrzite čebulne lupine

MORDA VAS ZANIMA

Veliko ljudi se ne zaveda, da imajo olupki sadja in zelenjave polno antioksidantov in drugih zdravilnih in koristnih hranil, ki spodbujajo zdravje na različnih ravneh, zato jih v nevednosti mnogokrat zavržejo. Tak primer so čebulni olupki, ki jih ne smemo kar tako zavreči.

- Oglas -

čebulni olupki

Čeprav čebulni olupki niso užitni, imajo veliko kvercetina, močnega antioksidanta, ki uravnava krvni tlak in preprečuje bolezni srca in ožilja, vključno z anteriosklerozo. Čebula je splošno znana zaradi svojih antibakterijskih lastnosti, uravnavanja sladkorja v krvi, ustavljanja krvavitev iz nosu ter oskrbe z vitaminom C.

Po študiji, ki so jo objavili znanstveniki iz Cranfield University v reviji »Plant food for human nutrition« se lahko olupki rjave čebule uporabljajo kot sestavina v prehranskih vlakninah, skupaj s fenolnimi spojinami, kot so kvercetin in drugi flavonoidi.

Kako uporabiti čebulne olupke za zdravje?

Da iz čebule izvlečemo kvercetin in ostale spojine, ki jih vsebujejo čebulni olupki, preprosto celo čebulo damo v lonec ali pa samo olupke, medtem ko kuhamo riž, krompir ali obaro. Celo čebulo ali olupke shranimo v del ženske najlonke in jo potopimo v vodo skupaj s hrano. Obrok bo tako ne samo poln antioksidantov, dobil bo tudi bogato rjavo barvo, odvisno od čebule, ki jo boste uporabili.

- Oglas -

Več o zdravilnih koristih čebule najdete tukaj.

Prejšnji članek
Naslednji članek

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji. Podrobne informacije in nastavitve: nastavitve .
V redu
Več ×
×