Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.
Zdravje & prehranaKaj se lahko zgodi, če pijete preveč jabolčnega kisa?

Kaj se lahko zgodi, če pijete preveč jabolčnega kisa?

MORDA VAS ZANIMA

Jabolčni kis, razredčen z vodo, je lahko zdrav napitek, ki pomaga pri preprečevanju mnogih težav z zdravjem. Vendar pa ima lahko pitje prevelikih količin jabolčnega kisa določene negativne posledice. Tako je vedno najbolje, da začnete z uživanjem jabolčnega kisa postopoma. Načeloma naj dnevni odmerek ne bi presegal 2 žlic.  

Poslabšanje simptomov gastropareze

- Oglas -

Velikokrat se jabolčni kis priporoča ljudem z diabetesom, saj kis nekoliko upočasni izhod hrane iz želodca, posledično pa ne prihaja do prehitrih dvigov ravni glukoze v krvi. Vendar pa je lahko prav ta učinek jabolčnega kisa problematičen za ljudi z gastroparezo – motnjo praznjenja želodca. Pri tej bolezni se je torej bolje povsem izogniti uživanju jabolčnega kisa.

Prebavne težave

Verjetno ena najpogostejših težav, do katere lahko pride, če pretiravate z jabolčnim kisom, so določene prebavne težave (na primer diareja) ali pa slabost. Če je to zares izvor težav, bi morale hitro miniti, ko zmanjšate količino jabolčnega kisa. V zmernih količinah ima sicer kis običajno zelo pozitiven vpliv na prebavo.

Erozija zobne sklenine

Malo verjetno je sicer, da bi lahko zgolj redno pitje jabolčnega kisa resneje poškodovalo vašo zobno sklenino. A kljub temu morate paziti na to, da kis pred zaužitjem razredčite z vodo in da s količinami ne pretiravate. Poleg tega pa je pametno, da po zaužitju jabolčnega kisa izperete ustno votlino z malce vode.

Preberite tudi: Odkrili resnično zdravilo za karies, ki spodbudi obnovo zoba?

Možna interakcija z določenimi zdravili

- Oglas -

Čeprav se zdi na prvi pogled jabolčni kis povsem varen dodatek k prehrani, pa morate biti v primeru uživanja določenih zdravil vendarle previdni. Če razmišljate o tem, da bi začeli redno piti jabolčni kis, obenem pa jemljete zdravila, ki so vam bila predpisana, je o tem pametno obvestiti zdravnika. V določenih primerih lahko namreč pride do kontraindikacij. Če denimo jemljete zdravila za diabetes, lahko v kombinaciji s kisom pretirano znižajo raven sladkorja v krvi. Problematična so lahko tudi zdravila, namenjena zniževanju ravni kalija v krvi, ali pa diuretiki.  

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×