Lepota & KozmetikaNaravna nega kože z ingverjem

Naravna nega kože z ingverjem

MORDA VAS ZANIMA

Ingver je izjemno priljubljena začimba, znana po številnih pozitivnih vplivih na zdravje. Mnogi še posebej radi uporabljajo ingver v zimskem času, saj pomaga pri krepitvi imunskega sistema. Koristen pa je tudi v primeru, da ste že zboleli, saj lajša simptome prehlada, kot sta na primer kašelj in zamašen nos.

- Oglas -

Ingver lahko poleg tega spodbudi vašo prekrvavitev in vam celo pomaga pri lažjem hujšanju ali pa pri prebavnih težavah. Z uživanjem ingverja oziroma ingverjevih pripravkov pa lahko izboljšate svoje zdravje tudi na dolgi rok, saj vsebuje ingver močne antioksidante in druge protivnetne sestavine, ki poskrbijo za občutno zmanjšanje tveganja za številne kronične bolezni.

Morda so vam sicer mnoge izmed navedenih informacij že znane, vendar pa se po drugi strani marsikdo ne zaveda, da je ingver krasna izbira tudi za naravno nego kože. To je seveda povezano predvsem z njegovim protivnetnim delovanjem in z antioksidanti, ki jih vsebuje. Če bi želeli tudi sami vključiti ingver v nego kože, vam v nadaljevanju ponujamo nekaj idej, kako to storiti …

Sladkorni piling z ingverjem

Naribajte malce ingverjeve korenine. Ingverju nato dodajte približno 2 žlici sladkorja in 1 žlico kokosovega olja. Dobro premešajte, mešanico pa nato uporabite za nežen piling kože na obrazu. Izogibajte se predelu v neposredni okolici oči. Tovrsten piling si pripravite približno enkrat tedensko. Če izdelate večjo količino mešanice, pa jo lahko seveda uporabite za kožo po celotnem telesu.

Protivnetni ingverjev gel z dodatkom aloe vere

Zmešajte gel aloe vere in malce ingverja v prahu. Nato si očistite obraz in nanesite tanko plast mešanice. To bo pomagalo pri pomiritvi kože in pri preprečevanju vnetij, obenem pa je tako izdelan gel odličen tudi za preprečevanje prezgodnjih gubic. Gel čez nekaj časa izperite. Če imate zelo občutljivo kožo, za začetek uporabite zelo majhne količine ingverja, saj vas bo začela koža sicer najverjetneje hitro peči. Prav tako je priporočljivo, da gel najprej preizkusite na majhnem delčku kože, preden ga nanesete na celotni obraz.

Umivanje kože s čajem iz ingverja in kurkume za preprečevanje aken

- Oglas -

Akne niso izključno težava mladostnikov, ampak se nekateri z njimi spopadajo tudi pozneje. Ker je nastajanje aken pogosto povezano z vnetji, lahko pomaga, če si obraz občasno umijete s čajem iz ingverja in kurkume – oziroma z vodo, ki ste jo predhodno zavreli, nato pa vanjo dodali ščepec ingverja v prahu in malce kurkume. Podobno kot ingver je namreč tudi kurkuma znana po protivnetnem delovanju.

Nega kože na lasišču – ingver pomaga tudi v boju s prhljajem

Imate pogosto težave s prhljajem? Tudi v tem primeru so v ozadju velikokrat okužbe oziroma vnetja, zato lahko pomaga prav ingver. Izbranemu rastlinskemu olju, na primer sezamovemu ali olivnemu, dodajte malce ingverja v prahu. Z mešanico nežno zmasirajte lasišče in si nato operite lase kot običajno.

NAJNOVEJŠE