0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaZamašen nos: najboljša eterična olja, s katerimi si lahko pomagate pri težavi

Zamašen nos: najboljša eterična olja, s katerimi si lahko pomagate pri težavi

MORDA VAS ZANIMA

Imate težave z dihanjem zaradi zamašenega nosu? To je pogost simptom prehlada in gripe. Težava pa se pozimi velikokrat pojavi tudi zaradi precej suhega zraka. Včasih se zaradi zamašenega nosu razvijejo celo precej hudi glavoboli. Kako si pomagati? Zelo učinkovita je lahko uporaba določenih eteričnih olj …

- Oglas -

Vdihavanje eteričnih olj

Eterično olje evkaliptusa

Zamašen nos je pogosto povezan z vnetjem nosne sluznice. Tako je odlična izbira za lajšanje te težave eterično olje evkaliptusa, ki deluje protivnetno. Hkrati razredči sluz in pomaga pri njenem izločanju, posledično pa se bodo vaše dihalne poti precej hitro sprostile. Za povrh pa je evkaliptus znan tudi po tem, da krepi imunski sistem, zato bo možnost ponovitve okužbe mnogo manjša.

Eterično olje timijana

Eterično olje timijana je znano po močnih protibakterijskih lastnosti, obenem pa je bogato z antioksidanti. Tako gre tudi v tem primeru za olje, ki prispeva h krepitvi imunskega sistema. Poleg tega, da pomaga pri zamašenem nosu, je zelo učinkovito tudi pri blažitvi kašlja in bolečin v grlu.

- Oglas -

Eterično olje mete

Verjetno najpogostejša izbira pri tistih, ki iščejo naravno metodo za sprostitev dihalnih poti, je eterično olje mete. Že sam vonj tega olja ima izjemno pozitiven vpliv na dihala. S pomočjo eteričnega olja mete se bo nakopičena sluz lažje izločila. Tako ne boste imeli več občutka oteženega dihanja.

Eterično olje origana

Še ena odlična možnost za vse, ki si želite pri odmaševanju dihalnih poti pomagati z eteričnimi olji, pa je origano. Zaradi protimikrobnega delovanja se prav eterično olje origana zelo pogosto priporoča za hitrejše premagovanje prehlada ali gripe.

Kako uporabiti eterična olja?

Ena izmed možnosti je, da nekaj kapljic izbranega eteričnega olja dodate vreli vodi, nato pa inhalirate nad paro. Če nimate posebnega pripomočka za inhalacije, lahko uporabite kar navaden lonec in si čez glavo poveznete brisačo, kar bo preprečilo uhajanje pare. Pazite le, da se pri tem ne opečete.

Izbrano eterično olje lahko zmešate tudi s poljubnim osnovnim rastlinskim oljem, na primer z olivnim, jojobinim, kokosovim, mandljevim ipd. Malce tako dobljenega mazila pa nato občasno nanesite na predel pod nosom, dokler se stanje ne izboljša.

.

NAJNOVEJŠE