Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.

Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.
Vrt & VrtnarjenjeMesto, kjer je prepovedano gojiti zelenjavo pred lastno hišo!

Mesto, kjer je prepovedano gojiti zelenjavo pred lastno hišo!

MORDA VAS ZANIMA

Zdi se skorajda preveč absurdno, da bi bilo resnično, vendar gre za nekaj, kar se je zares zgodilo – in to nedolgo tega. Leta 2017 sta bila zakonca, ki živita v mestecu Miami Shores na Floridi, obveščena, da kršita zakon. Njun »greh«? Na površini pred lastno hišo sta gojila zelenjavo. Ko so mestne oblasti izvedele, kaj počneta, sta morala nemudoma uničiti svoj vrtiček. Vendar pa se zdi, da bosta zakonca zdaj končno dočakala pravico, za katero se vse od omenjenega incidenta borita …

- Oglas -

Miami Shores

Pred hišo dovoljeno zgolj gojenje neužitnih okrasnih rastlin

Hermine Ricketts in Tom Carroll sta bila zgrožena, ko so ju obvestili, da nista vrtičkarja, ampak kriminalca. V mestecu Miami Shores naj bi bilo namreč prepovedano gojiti užitno zelenjavo pred hišo. Ta se lahko goji izključno za hišo, medtem ko so pred stanovanjskimi objekti dovoljene izključno okrasne rastline, predvsem različne rože. Vse drugo naj bi namreč kazilo podobo mesta. Hermine Ricketts je absurdnost tega pravila komentirala tudi z besedami, da kako sploh določiti, kaj je užitno in kaj ne.

Tudi pred tistimi hišami, ki ustrezajo zakonskim predpisom, bi namreč lahko našla dele rastlin, ki so užitni. Prepričana je, da oblasti niso imele nikakršne pravice, da se vmešajo in ju prisilijo, da uničita svoj vrt. Ta je zanju pred tem predstavljal pomemben vir zelenjave in s tem tudi zdravja.

Bodo floridske oblasti končno prepovedale tovrstne omejitve?

Zdi se, da bo zdaj končno prišlo do epiloga tega primera. Floridske zvezne oblasti namreč razmišljajo o prepovedi določil, ki omejujejo prebivalce pri gojenju zelenjave na vrtu pred lastno hišo. Verjetno bo to ena redkih političnih odločitev, ki najbrž ne bo povod za huda razdvajanja. Danes sicer obstaja ogromno težav, povezanih s pridelavo hrane, vendar se večina najbrž strinja, da zelenjavni vrt pred hišo zagotovo ni ena izmed njih.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×