Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.

Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.
Vrt & VrtnarjenjeMesto, kjer je prepovedano gojiti zelenjavo pred lastno hišo!

Mesto, kjer je prepovedano gojiti zelenjavo pred lastno hišo!

MORDA VAS ZANIMA

Zdi se skorajda preveč absurdno, da bi bilo resnično, vendar gre za nekaj, kar se je zares zgodilo – in to nedolgo tega. Leta 2017 sta bila zakonca, ki živita v mestecu Miami Shores na Floridi, obveščena, da kršita zakon. Njun »greh«? Na površini pred lastno hišo sta gojila zelenjavo. Ko so mestne oblasti izvedele, kaj počneta, sta morala nemudoma uničiti svoj vrtiček. Vendar pa se zdi, da bosta zakonca zdaj končno dočakala pravico, za katero se vse od omenjenega incidenta borita …

- Oglas -

Miami Shores

Pred hišo dovoljeno zgolj gojenje neužitnih okrasnih rastlin

Hermine Ricketts in Tom Carroll sta bila zgrožena, ko so ju obvestili, da nista vrtičkarja, ampak kriminalca. V mestecu Miami Shores naj bi bilo namreč prepovedano gojiti užitno zelenjavo pred hišo. Ta se lahko goji izključno za hišo, medtem ko so pred stanovanjskimi objekti dovoljene izključno okrasne rastline, predvsem različne rože. Vse drugo naj bi namreč kazilo podobo mesta. Hermine Ricketts je absurdnost tega pravila komentirala tudi z besedami, da kako sploh določiti, kaj je užitno in kaj ne.

Tudi pred tistimi hišami, ki ustrezajo zakonskim predpisom, bi namreč lahko našla dele rastlin, ki so užitni. Prepričana je, da oblasti niso imele nikakršne pravice, da se vmešajo in ju prisilijo, da uničita svoj vrt. Ta je zanju pred tem predstavljal pomemben vir zelenjave in s tem tudi zdravja.

Bodo floridske oblasti končno prepovedale tovrstne omejitve?

Zdi se, da bo zdaj končno prišlo do epiloga tega primera. Floridske zvezne oblasti namreč razmišljajo o prepovedi določil, ki omejujejo prebivalce pri gojenju zelenjave na vrtu pred lastno hišo. Verjetno bo to ena redkih političnih odločitev, ki najbrž ne bo povod za huda razdvajanja. Danes sicer obstaja ogromno težav, povezanih s pridelavo hrane, vendar se večina najbrž strinja, da zelenjavni vrt pred hišo zagotovo ni ena izmed njih.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×