0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaJutranji eliksir, ki bo spodbudil prebavo

Jutranji eliksir, ki bo spodbudil prebavo

MORDA VAS ZANIMA

Zdravje prebave je ključnega pomena za naše splošno počutje in energijo skozi ves dan. Eden izmed najbolj priljubljenih naravnih načinov za izboljšanje prebave je uživanje jutranjega eliksirja z jabolčnim kisom. Ta preprosta, a učinkovita mešanica lahko pomaga pri prebavnih težavah, izboljša metabolizem in poskrbi za boljše splošno zdravje.

- Oglas -

Kako pripraviti jutranji eliksir z jabolčnim kisom

Priprava jutranjega eliksirja z jabolčnim kisom je preprosta in ne zahteva veliko časa. Znano je, da je jabolčni kis učinkovit pri hujšanju, saj pomaga spodbuditi prebavo. Predvsem učinkovito je pitje žličke kisa zjutraj. Jabolčni Kis ima razstrupljevalni učinek na telo, lahko pa pomaga pri odpravljanju aken,blaži vnetja sklepov, pomaga zniževati slab holesterol, pri premagovanju utrujenosti in nespečnosti. Če se vam pitje kisa na tešče zaradi močnega okusa upira , lahko poskusite z napitkom, ki ima bolj nežen okus in spominja na jabolčno pito.

Jutranji eliksir z jabolčnim kisom

Sestavine:

  • 2 žlici jabolčnega kisa,
  • 2 žlici jabolčnega soka (najbolje da svežega pripravite v sokovniku),
  • kozarec vode,
  • 4 kapljice tekoče stevie,
  • cimet (ki deluje tudi proti parazitom v telesu).

Postopek:

- Oglas -

Vse sestavine dobro premešajte, dodate lahko tudi led. Poskusite in ga po potrebi še dodatno posladkajte s stevio.

Nasveti za uživanje jutranjega eliksirja

  • Začnite postopoma: Če niste vajeni uživanja jabolčnega kisa, začnite z manjšimi količinami (npr. 1 čajna žlička) in postopoma povečujte do priporočene količine.
  • Uporabljajte slamico: Jabolčni kis je kisel in lahko poškoduje zobno sklenino. Uporabljajte slamico, da zmanjšate stik s kisom in zaščitite zobe.
  • Posvetujte se z zdravnikom: Če imate kakršne koli zdravstvene težave ali jemljete zdravila, se posvetujte z zdravnikom, preden začnete redno uživati jabolčni kis.
.

NAJNOVEJŠE