0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaRecept naših babic za domačo kremo proti gubam

Recept naših babic za domačo kremo proti gubam

MORDA VAS ZANIMA

Danes obstaja na tržišču malo morje najrazličnejših krem, ki gladijo gube, nekatere so učinkovite, druge sploh ne. Tudi cene se gibljejo vse od nizkih pa do astronomsko visokih, ki si jih le redkokdo lahko privošči. Naše babice te izbire niso imele, vendar pa ne mislite, da niso tudi one poskušale upočasniti zunanjih znakov staranja, še zdaleč ne. Zatekale so se k starim ljudskim modrostim, enega izmed domačih receptov za zmanjševanje gub na obrazu in okrog oči bomo z vami delili danes.

- Oglas -

Vzroki za staranje kože

Znaki staranja na koži se začnejo poznati nekje po 25 letu starosti, raven kolagena v koži se začne zmanjševati, zmanjša pa se tudi tvorba hialuronske kisline, ki pravzaprav daje koži mladosten videz. Poleg tega je v telesu starejših ljudi procentualno precej manj vode kot npr. v telesih dojenčkov. S staranjem sicer ni nič narobe, nekateri pravijo, da je količina gub premosorazmerna z življenjskimi izkušnjami in po svoje imajo prav. Preden greste v lekarno in začnete zapravljati za kreme “proti staranju”, katerih delovanje je vprašljivo, poskusite tale domač recept iz zakladnice naših babic.

Potrebujemo:

  • 3 žlice čebeljega voska,
  • sok dveh čebul,
  • 2 žlici medu.

Sestavine zmešamo na rahlem ognju, da se sestavine med sabo dobro premešajo, nato odstavimo in dalje mešamo, dokler se masa ne ohladi. Kremo damo v kozarce, jih zapremo in pospravimo na hladno. Prizadeta mesta rahlo masiramo enkrat na dan.

NAJNOVEJŠE