Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Zdravje & prehranaRecept naših babic za domačo kremo proti gubam

Recept naših babic za domačo kremo proti gubam

MORDA VAS ZANIMA

Danes obstaja na tržišču malo morje najrazličnejših krem, ki gladijo gube, nekatere so učinkovite, druge sploh ne. Tudi cene se gibljejo vse od nizkih pa do astronomsko visokih, ki si jih le redkokdo lahko privošči. Naše babice te izbire niso imele, vendar pa ne mislite, da niso tudi one poskušale upočasniti zunanjih znakov staranja, še zdaleč ne. Zatekale so se k starim ljudskim modrostim, enega izmed domačih receptov za zmanjševanje gub na obrazu in okrog oči bomo z vami delili danes.

Vzroki za staranje kože

- Oglas -

Znaki staranja na koži se začnejo poznati nekje po 25 letu starosti, raven kolagena v koži se začne zmanjševati, zmanjša pa se tudi tvorba hialuronske kisline, ki pravzaprav daje koži mladosten videz. Poleg tega je v telesu starejših ljudi procentualno precej manj vode kot npr. v telesih dojenčkov. S staranjem sicer ni nič narobe, nekateri pravijo, da je količina gub premosorazmerna z življenjskimi izkušnjami in po svoje imajo prav. Preden greste v lekarno in začnete zapravljati za kreme “proti staranju”, katerih delovanje je vprašljivo, poskusite tale domač recept iz zakladnice naših babic.

Potrebujemo:

  • 3 žlice čebeljega voska,
  • sok dveh čebul,
  • 2 žlici medu.

Sestavine zmešamo na rahlem ognju, da se sestavine med sabo dobro premešajo, nato odstavimo in dalje mešamo, dokler se masa ne ohladi. Kremo damo v kozarce, jih zapremo in pospravimo na hladno. Prizadeta mesta rahlo masiramo enkrat na dan.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×