Zdravje & prehranaOdkrili resnično zdravilo za karies, ki spodbudi obnovo zoba?

Odkrili resnično zdravilo za karies, ki spodbudi obnovo zoba?

MORDA VAS ZANIMA

Običajna rešitev v primeru kariesa je seveda zalivka. Ta namreč prepreči nadaljnje širjenje okužbe in zajezi bolečino. Vendar pa se moramo ob tem zavedati, da zalivka vendarle ni rešitev v dobesednem pomeni te besede. Ne odpravi namreč škode, ki je nastala na zobu. A zdaj se zdi, da je prof. Paul Sharpe, ki deluje v sklopu dentalnega inštituta na londonskem Kraljevem kolidžu, prišel do resnične rešitve – zdravila, ki dejansko spodbudi obnovo zoba.

Zobozdravnik

Tideglusib – zdravilo, ki naj bi spodbudilo obnovo zobovine

- Oglas -

Omenjeno zdravilo, ki bo morda v prihodnosti celo povsem nadomestilo zobne zalivke, se imenuje Tideglusib. Nanos tega zdravila lahko spodbudi telo k temu, da samo sanira poškodbo zoba, ki je nastala zaradi kariesa. Posledica nanosa Tideglusib sta namreč obnova dentina oziroma zobovine in ponovna mineralizacija.

Popolna obnova poškodovanega zoba že v nekaj tednih?

Kako sploh deluje Tideglusib? V osnovi gre za to, da zavre delovanje encima, ki sicer sporoča telesu, da je tvorba plasti dentina, ki običajno nastane na poškodovanem zobu, zaključena.

Zdravilo za karies

Posledično se ob uporabi Tideglusib tvorba dentina nadaljuje in že kmalu naj bi ga bilo dovolj, da pride do popolne obnove zoba. Kot kažejo trenutni izsledki, naj bi bila s pomočjo nanosa Tideglusiba obnova zoba, ki ga je napadla zobna gniloba, možna že v nekaj tednih.

Najbolj zanesljiva izbira v vsakem primeru dobra ustna higiena

Če bo vse potekalo v skladu z načrti raziskovalcev, bi bil lahko izdelek že zelo kmalu na tržišču. Čeprav gre vsekakor za razveseljivo novico, pa naj to seveda ne bo izgovor za zanemarjanje ustrezne ustne higiene. Najboljša rešitev za zobno gnilobo je seveda še vedno ta, da preprečite, da bi se sploh pojavila.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×