Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.

Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.

Luskavica – kožna težava, ki jo lahko precej omilimo

Luskavica je ena tistih bolezni, ki niso nalezljive in ne ogrožajo življenja, vsekakor pa bolnike zelo prizadenejo.

S katerimi rastlinami si lahko pomagamo pri težavah s srcem?

Tokrat bomo govorili o rastlinah, ki ugodno delujejo na zdravje srca in krvožilnega sistema.

To je največja slabost vašega astrološkega znamenja …

Preverite, katera je največja slabost astrološkega znamenja, v katerem ste rojeni, in kako jo lahko premagate.

Bolečine v sklepih: 13 nasvetov za ublažitev težav

Bolečine v sklepih postajajo vse bolj razširjene. V določenih primerih so to zgolj začasne bolečine, vendar pa gre pogosto tudi za tipičen znak resnejših bolezni.

Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.
Zdravje & prehranaLjubiteljice banan naj bi pogosteje rodile dečka

Ljubiteljice banan naj bi pogosteje rodile dečka

MORDA VAS ZANIMA

Pogosta so ugibanja glede tega, ali lahko ženske z določenimi navadami vplivajo na spol svojega bodočega otroka. Obstajajo pa celo znanstvene študije, povezane s to tematiko. Te se pogosto osredotočajo na povezavo med otrokovim spolom in prehrano matere pred spočetjem.

- Oglas -

Eno najbolj zanimivih raziskav s tega področja je pred nekaj leti izvedla biologinja Fiona Mathews, v njej pa je sodelovalo 740 britanskih nosečnic. Kot nakazujejo izsledki te raziskave, naj bi imele pomembno vlogo pri otrokovem spolu … banane!

Ljubiteljice banan naj bi pogosteje rodile dečka

Zakaj prav banane?

V okviru omenjene raziskave so bile analizirane prehranjevalne navade sodelujočih žensk leto dni pred samim spočetjem. Še posebej veliko pozornosti je bilo pri tem posvečene zadnjemu menstrualnemu ciklu pred zanositvijo. Na koncu, ko so tem podatkom dodali še informacijo o tem, ali je posamezna ženska rodila deklico ali dečka, se je izkazalo, da lahko uživanje večjih količin banan pred zanositvijo močno poveča verjetnost za to, da bo otrok moškega spola.

Kako je to mogoče? Skrivnost naj bi bil kalij – in prav banane sodijo med živila, ki so najbolj bogata s tem mineralom. Po drugi strani naj bi obstajala pri ženskah, ki pred zanositvijo niso uživale posebej veliko hrane, bogate s kalijem, večja verjetnost, da rodijo deklico.

Lahko vplivajo tudi druge prehranjevalne navade?

Med drugim je bilo med isto raziskavo ugotovljeno tudi, da se verjetnost za rojstvo dečka poveča tudi pri tistih ženskah, ki pred zanositvijo uživajo bolj kalorično bogata živila. Ženske, ki niso imele navade zajtrkovati, pa so po drugi strani pogosteje rodile otroke ženskega spola.

- Oglas -

Seveda pa je treba tovrstne izsledke jemati s precej previdnosti. Visoka korelacija med določenimi pojavi še ne pomeni vzročno-posledične povezave. Tako ni pravega zagotovila, da boste zares rodili deklico, če se pred nosečnostjo izogibate bananam oziroma večjim količinam kalija – oziroma da bodo ljubiteljice banane zagotovo rodile dečka.

Če torej poskušate zanositi, naj bo vaša skrb v prvi vrsti posvečena temu, da uživate uravnoteženo prehrano, ki oskrbi vaše telo z vsemi pomembnimi hranilnimi snovmi. To bo imelo pozitiven vpliv tako na vaše zdravje kot na možnost za zanositev oziroma za to, da bo otrok zdrav – kar pa je, kot se verjetno strinjate, precej pomembnejše od tega, katerega spola bo …

Preberite tudi: Banane – zdrav energijski prigrizek s kalijem

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×