Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.

Večina ljudi misli, da se prehranjuje precej bolj zdravo, kot se v resnici

Ali menite, da je vaša prehrana zdrava? Verjetnost za to, da se motite, je precejšnja, vsaj če sklepamo po novi raziskavi.

Blazina, ki diha – nov izum za pomoč pri anksioznosti

Blazino so razvili raziskovalci z univerze v Bristolu. Osnovni cilj je bila izdelava splošno dostopne naprave za pomoč pri anksioznosti, ki jo bo mogoče uporabiti kadar koli in kjer koli.
Zdravje & prehranaKaj pomanjkanje vode naredi telesu?

Kaj pomanjkanje vode naredi telesu?

MORDA VAS ZANIMA

Človeško telo je pretežno sestavljeno iz vode, zato ni nenavadno, da brez nje ne more (pre)živeti. Na dan naj bi zaužili najmanj dva litra sveže vode (moški več kot ženske), ki je življenjskega pomena za normalno delovanje telesa, medtem ko njeno pomanjkanje lahko vodi do resnih zdravstvenih težav. Zato vsak dan znova poskrbite, da boste te naravne, a dragocene tekočine popili dovolj.

- Oglas -

pitje vode za lepo kožo in zdravo telo

Težave s sečili in srcem

Med resne zdravstvene težave, ki jih lahko povzroči pomanjkanje vode v telesu, spadajo težave s sečili, torej z mehurjem in ledvicami. S tem so seveda povezani ledvični kamni pa tudi rak na sečilih ali prebavilih, medtem ko nekateri strokovnjaki opozarjajo tudi na povečano možnost srčnega napada, če v telesu nimate dovolj vode.

Prebava in možgani

V raziskavi, ki so jo izvedli pred nekaj leti, je dr. Howard Murad ugotovil, da več vode v telesu spodbudi prebavo, kar pomeni, da se zaradi pomanjkanja vode in posledično upočasnjene prebave lahko tudi zredimo. Druga študija, ki so jo leta 2011 opravili v Londonu, pa je pokazala, da pomanjkanje vode vpliva tudi na slabše delovanje možganov oziroma na pomanjkanje zbranosti. Najstniki, ki niso popili dovolj vode, so namreč dlje časa potrebovali za rešitev zastavljenih problemov kot tisti, ki so vode popili dovolj.

Prenajedanje

Raziskava, ki so jo leta 2010 opravili na 45 odraslih ljudeh, je pokazala, da tisti, ki popijejo več vode pred vsakim obrokom, nato pojedo manj oziroma posledično zaužijejo manj kalorij. Blaga dehidracija očitno spodbudi željo po hrani. Tisti, ki so pred obroki pili vodo, so v nekaj mesecih celo shujšali, so še ugotovili.

Lepota in dobro počutje

- Oglas -

Voda pa je pomembna tudi za lepoto in duševnost. Voda namreč napenja kožo in poskrbi za njeno gladkost (gladi gube) ter čistočo. Voda pa vpliva tudi na razpoloženje, saj so leta 2009 ugotovili, da se tisti, ki so dehidrirani, po vadbi počutijo bolj jezne, agresivne, zmedene in napete.

Zdaj torej res ni več razlogov, da bi se izogibali tej naravni, a očitno najpopolnejši tekočini, brez katere ne bi bilo življenja, kot ga poznamo. Zato se poskušajte odreči pitju sladkih sokov z umetnimi dodatki, omejite pitje alkohola, previdni pa bodite tudi pri kavi, ki telo dehidrira. In če ste v dilemi, po kateri vodi (iz pipe ali ustekleničeni) bi raje posegli, vam brez pomislekov svetujemo, da raje izberite tisto iz pipe, o čemer smo sicer že pisali.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×