0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaResveratrol – kralj antioksidantov

Resveratrol – kralj antioksidantov

MORDA VAS ZANIMA

Ker smo v sodobnem vsakdanjiku, ki je obarvan z naglico ter stresom, čedalje bolj izpostavljeni škodljivim dejavnikom, ki jih prinaša okolje, je naše telo potrebno zaščititi. Slednje najpogosteje lahko storimo z vnosom hranilnih snovi, ki pomagajo ohranjati ravnovesje v našem telesu. Med najbolj pogoste snovi, ki jih v ta namen uživamo spadajo tudi antioksidanti. Ti imajo na naše telo veliko dokazanih pozitivnih učinkov (varujejo kožo pred staranjem in sončnim sevanjem, odganjajo utrujenost, naše telo oskrbujejo z energijo,…) in ga tako ohranjajo v ravnovesju ter ščitijo pred nadaljnjimi potencialnimi stresnimi okoliščinami.

- Oglas -
japonski dresnik
Bogat vir resveratrola je japonski dresnik.

Najmočnejši antioksidant

Najmočnejši iz družine omenjenih antioksidantov je resveratrol. Je kralj med antioksidanti, saj njegova sestava obljublja celoten paket pozitivnih učnikov – od pomoči pri odpravljanju prekomerne telesne teže pa vse do zdravega daljšega življenja. V omenjen spekter spada tudi preprečevanje bolezni srca, saj preprečuje kopičenje holesterola in nastajanje krvnih strdkov, ki lahko vodijo do srčne kapi. Znanstvene študije med drugim kažejo tudi na možnost omejevanja nastajanja rakavih celic. Raziskave prav tako kažejo, da resveratrol lahko preprečuje razvoj Alzheimerjeve bolezni, saj varuje živčne celice pred škodljivimi učinki stresa. Navsezadnje pa naj bi tudi pomagal v boju proti sladkorni bolezni, saj pomaga preprečevati odpornost na inzulin.

Mnogo več kot zgolj antioksidant

Učinki resveratrola celo presegajo njegovo antioksidantsko ponudbo. Eden izmed najbolj vidnih tovrstnih učinkov je ta, da omenjeni antioksidant zavira proces staranja telesa. Ima namreč sposobnost obnavljanja celic ter tako zavira razvoj bolezenskih stanj povezanih s staranjem. Tako najbolj pozitivne učinke ob zaužitju izkusi naša koža. Resveratrol v naravi namreč proizvedejo rastline kot zaščito in sicer kot odgovor na stres, vnetje ali pa močno UV sevanje. Ko se omenjene reakcije prevedejo v jezik naše kože je tako ta s pomočjo resveratrol obnovljena ter zaščitena, posledično pa tudi sijočega in mlajšega izgleda.

Resveratrol kot prehransko dopolnilo

Najpogosteje ga najdemo v grozdju, vinu, temni čokoladi ter rdečem jagodičevju – a zgolj v manjših količinah. Da bi res lahko izkusili njegove zdravju koristne učinke, količine, ki jih najdemo v naravi ne zadostujejo. Zato je priporočljivo, da ga uživamo v obliki prehranskega dopolnila. Glavni vir slednjega pa je korenina japonskega dresnika – rastline votlih stebel, širokih ovalnih listov ter obilice majhnih belih cvetov. Slednji je v preteklosti uspeval zgolj v Aziji, danes pa ga zaradi bogate vsebovanosti antioksidanta resveratrola gojijo in cenijo po vsem svetu.

- Oglas -

Več o resveratrolu si lahko preberete tudi na: https://www.bodieko.si/resveratrol

.

NAJNOVEJŠE