Eko poroka: 5 nasvetov za okolju prijaznejše poročno slavje

Poroke so namreč pogosto zelo obremenjujoče za okolje. Vendar pa lahko na srečo organizirate prečudovito »eko poroko«.

Je pridobivanje kilogramov po menopavzi zares neizbežno?

Pogosto slišimo, da je menopavza skorajda neizbežno povezana s pridobivanjem kilogramov.

5 vrst zelenjave, pri katerih je toplotna obdelava koristna

Katere so tiste vrste zelenjave, ki jih sicer lahko uživamo tudi presne, vendar je praviloma precej bolje, če jih pred zaužitjem toplotno obdelamo?

Razrešena velika uganka, povezana s parkinsonovo boleznijo

Znanstvenikom je uspelo najti odgovor na pomembno vprašanje, povezano s parkinsonovo boleznijo.

Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.
Zdravje & prehranaJuha iz rdeče pese z ingverjem

Juha iz rdeče pese z ingverjem

MORDA VAS ZANIMA

Rdečo peso lahko pripravimo na več načinov. Najbolj razširjena je v solati ali kot sveže iztisnjen sok. Lahko jo olupimo, dušimo in jemo toplo z maslom kot slaščico, kuhano, marinirano in ohlajeno kot začimbo, ali pa olupljeno, na koščke narezano kot solato.

- Oglas -

Juha iz rdeče pese

Za štiri osebe potrebujemo:

  • štiri čebule,
  • za dve slivi velik košček ingverja,
  • dve žlici masla, 600 g rdeče pese in dva jabolka,
  • liter soka rdeče pese,
  • 400 g smetane za kuhanje
  • 100 g svežega sira,
  • štiri žličke praška za čisto zelenjavno juho,
  • sol in poper,
  • štiri žlice kisle smetane.

Priprava:
Čebulo in ingver olupimo in drobno sesekljamo. Čebulo na šibki vročini približno dve minuti pražimo na maslu, dodamo ingver in še malo popražimo. Rdečo peso olupimo in narežemo na koščke. Jabolko in rdečo peso stresemo na čebulo, prilijemo sok rdeče pese, smetano in 300 ml vode ter dodamo sveži sir in prašek za juho. Zmešamo, zavremo, nato pa kuhamo petnajst minut. Juho gladko obdelamo, kuhamo pet minut, posolimo in popopramo. Razdelimo jo na krožnike in po želji dodamo žličko kisle smetane ter ponudimo.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×