Juha iz rdeče pese z ingverjem

Rdečo peso lahko pripravimo na več načinov. Najbolj razširjena je v solati ali kot sveže iztisnjen sok. Lahko jo olupimo, dušimo in jemo toplo z maslom kot slaščico, kuhano, marinirano in ohlajeno kot začimbo, ali pa olupljeno, na koščke narezano kot solato.

Juha iz rdeče pese

Za štiri osebe potrebujemo:

  • štiri čebule,
  • za dve slivi velik košček ingverja,
  • dve žlici masla, 600 g rdeče pese in dva jabolka,
  • liter soka rdeče pese,
  • 400 g smetane za kuhanje
  • 100 g svežega sira,
  • štiri žličke praška za čisto zelenjavno juho,
  • sol in poper,
  • štiri žlice kisle smetane.

Priprava:
Čebulo in ingver olupimo in drobno sesekljamo. Čebulo na šibki vročini približno dve minuti pražimo na maslu, dodamo ingver in še malo popražimo. Rdečo peso olupimo in narežemo na koščke. Jabolko in rdečo peso stresemo na čebulo, prilijemo sok rdeče pese, smetano in 300 ml vode ter dodamo sveži sir in prašek za juho. Zmešamo, zavremo, nato pa kuhamo petnajst minut. Juho gladko obdelamo, kuhamo pet minut, posolimo in popopramo. Razdelimo jo na krožnike in po želji dodamo žličko kisle smetane ter ponudimo.

Povzetek
recipe image
Ime recepta
Juha iz rdeče pese z ingverjem
Objavljeno
Ocena
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
DELI
Bodi Eko
Še več člankov, receptov, zgodb in intervjujev najdete v naši tiskani izdaji revije Bodi eko. Naročite se na revijo Bodi eko
  • Igor Đukanović

    Zanima me, ali kdo ve, kaj moramo narediti s svežim sokom rdeče pese, da dosežemo mlečnokislinsko vretje. (A zadošča posoliti?)

    Ne splača se mi namreč umivati sokovnika za tako majhno količino soka, kot jo lahko odenkrat spijem. Ali dodam v kakšen recept, kot je zgornji.